VIDEO Milice Vugrinec: Izrada uskrsne čestitke od prešanog cvijeća i bilja

Uskrs je proljetni blagdan koji simbolizira novi početak i novi život. Iako su internet, pametni telefoni i društvene mreže promijenili način na koji šaljemo pa i izrađujemo uskrsne čestitke, neki klasični načini su još uvijek čvrsto prisutni, a takvima je naglasak na osjećaju ljudskog dodira. Da bi nam to uspjelo postići svi mi moramo ponekad zaviriti u tuđe kreativne ideje radi inspiracije. U ovoj radionici nema tajni, sve je otvoreno, prirodno i s ljubavlju tako da se i vi možete radovati ovim uskrsnim blagdanima i izraditi unikatne uskrsne čestitke za sve one koje nosite u srcu. – piše na portalu:Savjetologija.com

Izrada ovakve čestitke vas neće koštati ni puno novaca ni puno vremena. No, ako želite da se vaša uskrsna čestitka ističe i bude jedinstvena, to zahtijeva nešto malo više truda. U ovom video uradku predstavljamo vam Milicu Vugrinec koja vam donosi originalnu ideju izrade uskrsne čestitke tehnikom suhog cvijeća i bilja. Uvjereni smo da će vam Milica najbolje dočarati svoje proljetne osjećaje kako bi i vi dobili ideju za izradu vlastitih i originalnih uskrsnih čestitki.

Inače Milica je rođena Čakovčanka, a potrebu za kreativnošću te odmorom od svakodnevice pronašla je u ljepoti prirode koja je okružuje. Njezin biljni svijet i autohtone kulturne vrednote donijele su joj vizualno spokojstvo, a ujedno i izvrstan način kreativnog izražavanja. Osim čestitki izrađuje slike i oslikava staklo. Članica je LUČ-a (Likovno Udruženje Čakovec), a svoje radove izlagala je na raznim kulturno zabavnim manifestacijama. Njezina samostalna izložba zvala se “Cvjetna rapsodija u dvoje”.

Stvari potrebne za izradu uskrsne čestitke od prešanog cvjeća i bilja:
– šeles papir
– ljepilo
– škare
– pinceta
– konturna boja (za staklo)
– šljokice
– razno prešano cvijeće: jaglac, tratinčica, mimoza, latice od ruže, bršljan, zelenilo i sl. (mašti na volju)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije