Proljetno čišćenje organizma, učinite uslugu svom tijelu!

Proljetno čišćenje doma vjerojatno je većini nezaobilazna rutina, no što je s našim tijelom?

Ovo je savršeno doba godine da poradite na čišćenju organizma i pripremite se za ljeto. Za stvaranje navike potreban je 21 dan, zato se pokušajte sljedećih savjeta držati barem tri tjedna.

1. Topla voda s limunom

Započnite dan s toplom vodom i limunom kako biste alkalizirali organizam i očistili ga od toksina. Ovaj drevni recept za ljepotu jednostavan je način da očistite tijelo i dodatno ga hidratizirate.

2. Odbacite štetne proizvode za tijelo

Današnja kozmetika vrvi kancerogenima i drugim štetnim sastojcima, opterećujući vaš organizam. Za razliku od zagađenog zraka, ovo je nešto nad čim imate kontrolu. Provjerite koje sve štetne sastojke trebate izbjegavati u članku Kreme, ruževi, maskare…prepune štetnih spojeva.

3. Zamijenite proizvode životinjskog porijekla onima na biljnoj bazi

Meso i mliječni proizvodi stvaraju kiselu sredinu u tijelu, što otvara vrata raznim bolestima. Daje tijelu predah od kiselina i izaberite alkalizirane biljne namirnice poput lisnatog zelenog povrća, krastavca i avokada. Ako ste u potrazi za biljnim izvorima proteina, jedite mahunarke, žitarice, grah, orašaste plodove. Neka te namirnice budu što manje termički obrađene, kako bi bile još zdravije i bolje za tijelo. Možda čak i izgubite nekoliko kilograma.

4. Znojite se

Opustite se u sauni, vježbajte, napravite kupku s gorkom soli… Naša koža je najveći organ i znojenje može biti učinkovita metoda detoksifikacije.

5. Sokovi od povrća

Dnevna doza svježeg organskog soka od povrća dodat će nutrijente u vašu prehranu i djelovati kao čistač organizma. Usredotočite se na zelenije i tamnije povrće i dodajte limun, đumbir, pa čak i češnjak za dodatno čišćenje. Cikla je posebno poznata kao ‘specijalna postrojba’ za čišćenje organizma, zato je dodajte svakih nekoliko dana. Izbjegavajte slatko povrće i voće, jer imaju dosta šećera koji stvara kiselost. Ako baš morate popraviti okus soku, dodajte zelenu jabuku ili tekuću steviju kako biste ga zasladili.

Izvor:Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije