Stvari o kojima sigurno niste razmišljali, a vašoj obitelji mogu spasit život

Svaki roditelj i supružnik ima potrebu zaštititi svoju obitelj i svoj dom, a u nastavku vas podsjećamo na devet stvari koje možete i sami poduzeti kako biste mirnije spavali.

1. Baterije
U slučaju nestanka struje, možda će vam poslužiti i svijeće, no imajte na umu da i do njih nekako trebate doći u potpunom mraku. Ako je riječ o prirodnoj nepogodi ili sličnim scenarijima, možda je bolje jednostavno se osloniti na bateriju pa je preporučljivo uvijek na istom mjestu držati bateriju. Koja radi.

2. Radio prijemnik
Možda radio više nije što je nekada bio, no dobro je posjedovati radio prijemnik na baterije jer bi vam mogao spasiti životu u slučaju iznenadne vremenske nepogode. Spasonosne informacije možda ćete čuti jedino putem radija pa nije naodmet imati jedan pa iako isključivo za ekstremne situacije.

3. Protuprovalni alarm
Jednostavan način da se osjećate sigurnije i imate mirnu savjest jest da ugradite protuprovalni alarm koji ne samo da će vam čuvati kuću već će vas i upozoriti ako je došlo do provale, a pravovremeno će biti obaviješteni i dečki zaduženi za vašu sigurnost.

4. Protupožarni alarm
Svaki bi dom trebao imati protupožarni alarm jer previše ne nepotrebnih tragedija u kojima se ukućani ne uspiju probuditi ili početi gasiti požar na vrijeme.

5. Tempirane utičnice
Zašto bi utičnice stalno radile ako ih trebate samo u određeno vrijeme? Ovaj izum koji se uključuje u utičnicu određuje u koje će vrijeme utičnica raditi što vas može poštedjeti brojnih glavobolja, od prevelikih računa za struju pa sve do sprečavanja požara.

6. Sigurnosne utičnice
Ako imate djecu, jedna od osnovnih stvari koju treba imati vaš dom su svakako sigurnosne utičnice koje će onemogućiti vašim klincima da guraju prste tamo gdje im nije mjesto.

7. GPS lokator djece
Izgubljena i oteta djeca jedna su od najvećih noćnih mora svih roditelja, no postoji jedan relativno jednostavan način da ih zaštitite. Ako postavite GPS lokator na njihov ključ, riješili ste dvije stvari jednim potezom jer ćete ih lako pronaći ako ih izgube.

8. Taser
Jedan od jednostavnih načina kako zaštititi obitelj, a da se ne oslanjate na vatreno oružje, jest elektrošoker. Osim što ga možete nositi sa sobom, dobar je i za zaštitu od provalnika.

9. Roditeljska zaštita
Za razliku od naših roditelja, današnji starci imaju na raspolaganju brojne načine da zaštite svoju djecu od neželjenih sadržaja, kako na TV-u tako i na internetu. Naučite koristiti te zaštite i iskoristite ih, to je vaša odgovornost.

Izvor:Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije