Ovi beauty savjeti mogli bi vam uništiti kožu

U pripremi za izlazak ugledate koloniju prištića koji su besramno izašli nasred vašeg čela. Što ih dulje promatrate, čine vam se mnogobrojniji i sve je izglednije da će vam posve upropastiti izlazak. Očajnički hitate u kuhinju i izvlačite… Limun? Čajevac? Najagresivniju pastu za zube koju imate u rezervi? Stanite i razmislite još jednom. Portal Fashion.hr donosi pregled stvari koje nikako ne biste smjeli stavljati na prištiće.

Pasta za zube

Istina, pasta za zube će sigurno zasušiti prištić, no posljedice koje ostavlja na koži su dalekosežne. Jeste li se ikada zapitali što zapravo čini pastu za zube efikasnom na zubima? Vrlo jednostavno: snažni tenzidi koji adekvatno odstranjuju nečistoće i plak, i iritirajući ekstrakti poput metvice i eukaliptusa koji imaju potencijal doslovno spaliti kožu. Prištić jednako dobro možete isušiti stavljanjem obloga od gline koji nema takav potencijal za iritaciju kože, a izvući će sve nečistoće na površinu i brže zacijeliti kožu.

Limun

Vjerojatno ste čuli da limun sjajno izbjeljuje kožu zbog kiseline koju sadrži, no jeste li znali da limun isto tako iritira kožu, potencira crvenilo i čini kožu izloženijom negativnim učincima sunčeva zračenja? Svaki put kad limunom prelazite preko kože, zapravo riskirate da vam crvene hiperpigmentacije od prištića zbog sunčeva djelovanja posmeđe i učine kožu vrlo diskoloriranom i osjetljivom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije