5 stvari koje bi svaki dom trebao imati

Vaš je dom poseban i kao takav, odraz je vaše osobnosti. No postoje neke stvari koje bi svaki dom trebao imati kako bi bio cjelina. Pa krenimo redom:

1. BILJKE U DOMU

Zahvaljujući biljkama u Vašem dnevnom boravku, Vaš će prostor izgledati toplo i gostoljubivo. Osim toga biljke povećavaju kvalitetu zraka u domu. One unose pozitivnu energiju i boju u prostor te ga istovremeno čine svijetlim i prozračnim.

2.UMJETNIČKE SLIKE

Svaki bi dom trebao imati barem jednu umjetničku sliku. Ona ne mora imati visoku cijenu, već je bitno da je odraz Vaše osobnosti. Razmislite kakvo bi umjetničko djelo imalo mjesto u Vašem domu i napravite potragu za nekim jednostavnim umjetničkim dijelom.

3. NEŠTO CRNO

Baš kao što svaka žena mora imati u svojem ormaru malu crnu haljinu, tako i svaki dom mora imati nešto otmjeno i crno; nešto što nikada ne izlazi iz mode. Bez obzira da li se o običnoj crnoj vazi, jednostavnoj polici, stoliću za kavu ili običnoj komodi, bitno je da napravite dobru kombinaciju s ostatkom namještaja i da ne pretjerujete s crnom bojom.

4. POLICE ZA KNJIGE

Glavni kriterij kod odabira polica za knjige je dobra organizacija. Ne samo da je idealno mjesto za čuvanje omiljenih knjiga, već je i odličan način da pokažete svoju osobnu kolekciju knjiga čime puno govorite o sebi i svojoj osobnosti. Na police za knjige nikad ne stavljajte samo knjige, već ih kombinirajte s ukrasnim predmetima što će doprinijeti vizualnoj atraktivnosti.

5. PROSTOR ZA OPUŠTANJE

Kako bi se opustili nakon stresnog napornog radnog dana Vaš dom mora imati mirno mjesto za opuštanje. Za većinu žena to je kuhinja, radna soba ili mjesto za čitanje. Nekima je i kupaonica izvrsno umirujuće i opuštajuće mjesto. Najbolje je rješenje izabrati sobu samo za sebe koju ćete transformirati u mirno mjesto za opuštanje.

Sad kad smo s Vama podijelili ove savjete, na Vama jer red da budete kreativni. Ove preinake nisu veliki trošak, a u Vaš će dom unijeti veliku promjenu. Uzmite vremena i razmislite kako sebi stvoriti miran i opuštajući prostor na koji ste ponosni.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije