Ne znate u što bi se maskirali? Mi znamo! Kreativne ideje za odabir kostima!

Maškarane povorke samo što nisu zavladale ulicama našeg kraja. Neki od vas već imaju u pripremi kakav zgodan kostim, neki će se odlučiti na šivanje, neki možda i investirati u novi look. U prilogu je nekoliko instant ideja za odrasle. Nisu prezahtjevni kostimi, uvijek se pri ruci nađe ponešto od slijedećih komada odjeće i pomagala koji mogu upotpuniti neki novi, otkačeni maškarani izgled!

Pčelar

Napravite pčelarev šešir, sa naizostavnom mržicom oko oboda. Odjeća neka bude u nekoj khaki, safari boji. Po odjeći i šeširu zaljepite vrućim ljepilom male lažne pčele i saće. Napravite lažnu košnicu koju ćete nositi kao dodatak kostimu (privežete konopac pa ju možete prebaciti i preko ramena).

Knjiga dojmova

Navucite na sebe staru bijelu košulju, majicu i bijele hlače. Ponesite veću količinu markera.Ovako postajte knjiga dojmova, a vaš je cilj sakupiti što više popisa i poruka od ostalih maškara u povorci!

Ružna Beti

Nabacite periku duge smeđe kose, ili se počešljajte kao ona, obucite košulju dugih rukava, prsluk(đilet) preko nje te dugu suknju. Tom pridodate nekakve lažne velike naočale za vid i oko vrata objesite ogrlicu neke žive boje, crvene npr, sa velikim slovom B.


Cigla i zidar
Ona se pretvori u ciglu, na način da veliku kartonsku kutiju u koju može ući izvana oboji tako da nalikuje na ciglu. On navuče radni kombinezon, ponese alata- čekić, metar zidarski, lopaticu za cement, praznu vreću cementa, visak ili slično.

Par djece poljoprivrednika
Ona odjene uske hlačice(kratke hlačice na hulahopke žarke boje) , gore bijelu T majicu, kosu splete u veliku pletenicu.On odjene traperice, kariranu košulju,stari slamnati šešir.Najvažniji dodatak je sijeno.Upletite ga po kosi, neka viri iz džepova i slično da ostavite dojam kao da ste se cijeli dan valjali u štaglju.

Mađioničar i pomoćnica
On odjene staro odijelo koje se može namazati šljokicama da sjaji, košulju žarke boje, od folija se mogu izrezati zvijezdice, naljepiti po odijelu. Bijele rukavice i šešir su također dobrodošli, kao i igračka plišanih zečeva, pokoji nož ili mač igračka.
Ona neka se pretvori u sexy pomoćnicu, sjajuckava odjeća, haljina,nakit, puno šminke i elegantna frizura.

Pepeljuga i njene polusestre

Idealno za teen cure. Pepeljuga se odijene u dronjke, pokidanu bezličnu odjeću, rasčupane frizure, vuče sa sobom metlu i krpe za čišćenje, ostale se što lijepše dotjeraju. Da li ćete glumiti moderne ili starinske pepeljuge, ovisi o vama.

Domino kocke

Odjenete se u crno –bijelo, na sebe naljepite krugove u kontrastnoj boji.Ili možete preko sebe ko ljudi reklame prebaciti kartone koji izgledom podsjećaju na domino kocke.

Djelatnici nuklearke

Navučete na sebe narančasti ili bijeli kombinezon.Na leđima ispišete serijske brojeva, a posvuda nazive nuklearnog otpada tipa Disposal Unit, Biohazard ili slično.Uz to nacrtate i simbole opasnosti. Dodate zaštotne naočale,kacige bilo kakve, maske na lice, rukavice, čizme.U rukama nosite posude sa opasnim tvarima, stare kante palstične na kojima markerom nacrtate znakove opasnosti.

TV ekipa

Grupno se organizirajte: neka netko bude reporter, netko snimatelj, netko tonski majstor, netko majstor rasvjete, hodajte naokolo i intervijuirajte ljude – maškare!
Od dodataka mikrofon, kamera, velike slušalice na ušima, nekakva svjetla i sve ono što mislite da vam kao TV ekipi treba.

Pidžama party

Svi navucite pidžame, spavaćice(preko tople odjeće naravno), razbarušite kosu, one koje imaju dugu kosu mogu napraviti kikice ili stavit i uvijače u nju, mražice za spavanje, ponesite jastuke, plišane igračke, lutku na napuhavanje…

Izvor:Kastelanska-panorama.com

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije