Trendovi u uređenju interijera koji su obilježili 2014. godinu

Na poćetku nove godine svi se volimo prisjećati onog što je obilježilo godinu na izmaku. Za Vas smo pripremili mali osvrt na trendove u uređenju interijera u 2014. godini s predviđanjem onog što nas čeka u nadolazećoj 2015. godini.

Pa krenimo redom:

Na sajmu svih sajmova u industriji namještaja, milanskome Salone Internazionalne del Mobile (http://www.emedjimurje.hr/drustvo/novi-trendovi-u-svijetu-namjestaja) postavljeni su neki od trendova koji su obilježili 2014. godinu, među kojima su najznačajniji povezanost s prirodom korištenjem materijala kojima se u unosi vizualna toplina (poput drveta i trupaca ) ali i ponovo buđenje optimizma korištenjem boja u uređenju interijera.

Osim najavljenih trendova, 2014. obilježili su:

Minimalizam i čuvena izreka “manje je više”. U doba kad smo pretrpani i zasićeni svime i svačime – rješavanje viška stvari, rješenje je koje dovodi do rasterećenja i postizanja unutarnjeg mira. Čim je prostorija prozračnija, stres je manji jer više nema predmeta koji nepotrebno odvlače pažnju.

Ni spajanje interijera i eksterijera nije neuobičajena pojava. Dizajneri interijera na različite načine unose dašak eksterijera u interijer, korištenjem prirodnih tekstura poput drveta i kamena ali i npr. uzgojem začinskog bilja u kući, a ne izvan nje.


I domaći su dizajneri prihvatili trend drveta kao glavnog materijala i bijelih kuhinja. Na našem najvećem sajmu namještaja Ambienti (http://www.emedjimurje.hr/zivotni-stil/ambienta-od-preklopnih-mini-kuhinja-pa-do-kreveta-za-ljubav) , mladi su nam dizajneri pokazali da mogu držati korak sa svjetskim dizajnerima interijera i pratiti aktualne trendove u opremanju interijera, i prenijeti vlastitu osobnost na namještaj.

Što nas čeka u 2015?

Obilje boja: od nježnih pastelnih boja, mekih neutralnih boja pa do jarkrih i voćnih boja. Boja koja će obilježiti 2015. boju je smirujuća plava boja koja nam daje osjećaj morskih dubina. Ako je Vaš interijer pun crne ili sive boje, plava će boja biti pravo osvježenje.


U blagovaonici će prevladavati rustikalni i stari stolovi. Jedan od razloga je kombinacija nespojivog (novog i starog) pri čemu do svaki komad namještaja dolazi do posebnog izražaja. Glavni detalji u opremanju interijera u nadolazećoj godini su knjige i biblioteke. Otvorene police s knjigama čuvaju uspomene likova, riječi i priča koje su nas dotakle.

Ovo su samo neka od predviđanja onog što nas čeka u 2015. godini u opremanju interijera. I dalje možete pratiti naše članke i objave s korisnim savjetima koji će Vam pomoći u kreiranju i organiziranju Vašeg životnog prostora.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije