WomanArt: Vježbam od sutra!?

Koliko puta ste sami sebi obećali da od sutra vježbate i zdravo živite? Ali još uvijek to famozno sutra i vježbanje nije došlo na red. Kako, zašto…evo odgovora na to TEŠKO pitanje!

Zvoni mi mobitel, a ja ne znam gdje mi je glava gdje rep, kopam po torbi i usred nereda, kao da je ratno stanje pa guram sve u torbu jer se povodim za onom, – a kaj ako mi bude baš to zatrebalo, i u tom neredu nađem ja taj svoj Dosadnjaković i javim se. S druge strane neki muškarac koji se raspituje o programima koje nudimo u našem centru. Ja kasnim i ne mogu baš puno pričati, a on je sada prije pet minuta shvatio da se želi bolje brinuti o sebi i svojem tijelu i da mu je svega dosta –od sutra vježbam.

Ja mu zaista povjerovala (iako često čujem to “od sutra” i rijetki zaista dođu “sutra”, al ajd ovaj frajer zvuči nabrijano pa si nekako mislim da će doći) i dođe sutra, a njega nema! Zamisli? Prođe skoro mjesec dana, a on se pojavi na recepciji s tisuću upitnika i pitanja, cura koja radi na recepciji mu sve objasni i on njoj –od sutra okrećem novu stranicu u svom životu, želim biti fit i lijep –opet on “od sutra”. Dođe sutra, i kaj, njega nema-opet. Zove sljedeći dan i kaže-a bez veze mi je krenuti od srijede, doći ću ja u ponedjeljak. Dođe ponedjeljak, al on ne :-). I tak je malo zima, malo prevruć -sad ovo sunce vani pa nema smisla u nutra vježbati, pa je onda Božić, a tu je i kraj godine pa onda ću od Nove i tako to u nedogled jer brate vrijeme radi protiv njega! Nakon par mjeseci dođe frajer na trening – bez najave, samo se pojavi. I sav nabrijan dolazi on cijeli tjedan i polovicu drugog i opet dalje ni traga ni glasa. Iako je bio oduševljen treningom, njega nema.

I tako on tu i tamo uplovi u naš centar odluči se na promjene u svom životu, to traje tjedan dana i opet ga nema po par mjeseci. Moje je pitanje –kaj se bez veze mučiš? Ili dođi i postani vježbač ili ne dolazi jer to kaj ti u par mjeseci vježbaš po tjedan dana, a onda ostatak provodiš na kauču s čipsom u jednoj, a pivicom u drugoj ruci, ionako neće puno pomoći!

Lud, zbunjen i nije normalan?

Lud je ovaj koji zove, a ne dođe, zbunjena je cura koja radi na recepciji, a ja više nisam normalna! Bavim se ovim poslom dugi niz godina, zaista sam prošla puno toga dobrog i lošeg i naučila mnoge stvari, ali ovo mi još nije jasno. Zašto počinješ od sutra? Kaj ne dođeš danas –ionako si to sad odlučio, DANAS? Kakve veze ima što je srijeda? Ili petak? Čemu te pripreme –nemam tenisice, nemam trenirku, nemam majicu – ma daj? Tko ti to vjeruje, pa svatko ima doma nekakve tenisice (ne moraju bit nove) i trenirku koja ionako nije bitna jer najvažnije je da ne vježbaš baš gol i bos, jel tak? E pa onda se spremi i trk u teretanu bez lažnih izlika. SAD ODMAH, već kasniš!

p.s. frajer o kojem pišem mi je dozvolio da ovo objavim, al bez imena, pa onda “Francek” nadamo se da dolaziš sutra!

Za sve one koji vježbaju s nama, pripremila sam jednu vježbu koja se sastoji od pet osnovnih kretnji.


Iz ležeće pozicije se dižete u plank, kada ste zauzeli poziciju planka pazite na to da su vam dlanovi ispod ramena te da su vam rame, kuk i peta u jednoj liniji.

Iz planka se dižete u piramidu na ravna leđa.

Ponovno se vratite u plank pa iz njega u bočni s rotacijom trupa i podizanjem gornje ruke, pogled za dlanom i vračajući rukom spuštate ispod rebra (rotacije ponovite i na drugu stranu) pa ponovno lezite na trbuh.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije