5 osnovnih pravila za uređenje spavaće sobe

Spavaća je soba Vaše sigurno utočište i Vaša oaza mira. Kako bi iskoristili njezin maksimum i postigli željeni ugođaj, evo 5 pravila kojih se morate pridržavati prilikom uređenja spavaće sobe:

1. Kod uređenja spavaće sobe, definitivno vrijedi pravilo “manje je više”. Nastojte izbjeći prenatrpavanje i težite postizanju harmonije uz čim manje stvari. Sve što Vam treba su krevet, garderobni ormar i noćni ormarić.

2. Vodite računa o krevetu – on je jedan od najvažnijih komada namještaja u kući. Osim kvalitete materijala izrade te udobnosti madraca i jastuka, on se svojom veličinom i bojom mora uklopiti u ostatak spavaće sobe.

3. Pri odabiru boja, odaberite one boje koje će kreirati ugodnu i opuštenu atmosferu. Kod malih soba birajte svijetle boje kako bi prostor izgledao što veće. Kod velikih soba izbor boja je širi, no savjetujemo korištenje blažih nijansa kako bi soba dobila otvoren i prozračan izgled.

4. U spavaćoj sobi nisu poželjni elektronički aparati. Kako bi se što kvalitetnije odmorili, prije spavanja maknite sve elektroničke uređaje ili ih nemojte koristiti barem sat vremena prije spavanja.

5. Garderobni su ormari neizostavni dio svake spavaće sobe te služe za pohranu i bolju organizaciju stvari. Ormar bi trebao biti jednostavan i neutralan kako bi drugi elementi u prostoru došli do izražaja (poput kreveta, rasvjete i sličnog).


Pravila ne morate slijepo slijediti, već ih prilagodite svojem stilu i osobnosti.

I na samom kraju, naglasak opet stavljamo na krevet. Priuštite si čvrst, stabilan i kvalitetan krevet i udoban madrac koji Vam neće remetiti san i buditi Vas zbog škripanja. Zahvaljujući kvalitetnom snu, uspješnije ćete se nositi sa svakodnevnim izazovima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije