Predstavljamo TRX trening suspenzije – viseći trening

Jedan od najpopularnijih rekvizita za vježbanje u svijetu, vole ga treneri i vježbači te je zasluženo jedan od vodećih programa za vježbanje. Učvrsti svoje tijelo uz pomoć samo jedne trake.

TRX trening je već godinama u Hrvatskoj no svoj pravi procvat doživio je zadnjih dvije do tri godine. Najviše se koristi individualno te je njegova učinkovitost još veća jer svakog vježbača nadzire budno oko licenciranog instruktora. Važno je napomenuti da se u treningu koristi isključivo vlastita težina tijela da bi aktivirali što veći broj mišića i mišićnih skupina. Nastao je u Americi, a izum je vrijednih marinaca za bolju fizičku pripremu vojnika.

Njegova posebnost je ta da razvija različite motoričke sposobnosti u jednom treningu. TRX treningom ćete razviti snagu, izdržljivost, fleksibilnost, ravnotežu, agilnost i ono najvažnije pomoć u bržoj rehabilitaciji te prevenciji od ozljeda. Ono što bi posebno napomenula je to da ciljano gađa core te na taj način osigurava vježbaču lijepo i uspravno držanje.

Bez obzira na to jeste li kućanica, umirovljenik ili vrhunski sportaš ovo je trening za vas. Čuva vaše zglobove i kosti te se preporučuje apsolutno svima.Trening je prilagodljiv što znači da u svakom trenutku možete smanjiti ili povećati intenzitet, a sve to za postizanje svojeg maksimuma te tako doći do vrhunskih rezultata koji na kraju neće nedostajati.

Sve veći broj vrhunskih sportaša bira individualne treninge u kojima je težina vlastitog tijela glavni rekvizit a sve to da bi razvili i unaprijedili što više motoričkih sposobnosti. Značajno ograničenje tradicionalnog treninga snage jest da sprave, teretana, ograničavaju prostor pokreta tijekom vježbe. TRX pruža bezgranično variranje u kutovima pokreta te u prostoru za pokret za gotovo sve vježbe.

Ako volite biti sami svoj trener i vješto baratate vježbama TRX traku za vježbanje možete kupiti preko neta, a uz nju ćete dobiti dvd i knjižicu s vježbama tako da na siguran način možete vježbati u udobnosti vlastitog doma. 

Vježbe za balans s aktivacijom zdjelice i nogu. Ukupno 5 serija po 20 ponavljanja.



Abdukcija noge dok ste oslonjeni na drugu nogu. Zdjelicu držite podvučenu u neutralu.



Prednoženje s osloncem na slobodnu nogu. Zdjelica podvučena i u neutralnoj poziciji.




Kikevi pogrčenom nogom. Noga je tijekom izvođenja stalno pod pravim kutem. 




Zanoženje dok ste oslonjeni na drugu nogu i zdjelica u neutralu. Ne pogrčiti nogu kojom radite zanoženje već ju stisnite i zategnite.




Naizmjenični križni iskorak unatrag. Prednje koljeno pod pravim kutem, a koljeno iza udaljeno od linije s kukom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije