FILO: Terasa kao produžetak dnevnog boravka

U vrućim ljetnim danima terase, balkoni i vrtovi postaju mjesto okupljanja i druženja. Na taj način terasa postaje zamjena za dnevni  boravak. Unatoč ovogodišnjem nestabilnom ljetu, temperature su dovoljno visoke za uživanje na natkrivenoj terasi ili na balkonu.

Za potpuno opuštanje i uživanje u eksterijeru, potrebno je stvoriti ugodan ambijent. Terase i  vrtovi trebali bi biti pomno isplanirani do najsitnijih detalja, s naglaskom na funkcionalnost i estetiku.  

Osim namještaja, boja, dekora, tekstura i biljaka, pažnju je potrebno posvetiti podu, zidovima, ogradi i zaštiti od sunca.


Za potpuno opuštanje i uživanje u prirodi potreban je kvalitetan vrtni namještaj, pogotovo ako je on nadopunjen zanimljivim detaljima poput jastuka, stolnjaka ili biljaka.  Najvažniji dio terase je mjesto za sjedenje, pa je glavni kriteriji pri kupovni vrtnog namještaja njegova udobnost.

Birajte namještaj od prirodnih i vodootpornih materijala kako bi se oni uklopili u terasu i dvorište, ali kako bi istovremeno njihov vijek trajanja bio što duži


 
Tvrdo drvo poput hrasta, eukaliptusa i tikovine otpornije je i dugovječnije od plastike. Postoje specijalna ulja za njegu drvenog namještaja pa on može trajati desetljećima. Dobar materijal je parena bukva koja je otporna na štetočine i vodu.

Pogledajte primjer vrtnih stolova i klupa od parene bukve OVDJE

Danas veliku popularnost ima namještaj od paleta. Iako je njegova kvaliteta puno manja od vrtnog namještaja napravljenog od drvenih materijala, plastike ili pak željeza, njegova atraktivnost glavni je ključ pri odabiru takvog namještaja.


 
Bez obzira na stil uređenja Vaše terase, vrta ili balkona, imajte na umu da je to mjesto odmora i uživanja.


Prilagodite vrtni namještaj sebi i svojim potrebama, a pri tome nemojte zaboraviti na detalje koji će pridonijeti cjelokupnom doživljaju Vašeg eksterijera. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije