TUTORIAL: Izradite reljefnu pisanicu u par koraka!

U tjednu prije Uskrsa kreativke iz Hobby hižice pripremile su nam još jednu jednostavnu, a efektnu ideju za ukrašavanje pisanice.


Potreban materijal:
Stiropor jaje, salveta, Mod Podge ljepilo, akrilna boja, antique pasta, Ranger 3D gel, kist.


PRVI KORAK:
Nakon što ste odabrali motiv sa salvete ili rižinog papira, zalijepite motiv na stiropor jaje.

DRUGI KORAK: Drugi i treći sloj salvete ne bacajte, možete ga iskoristiti na način da jaje “obučete” u drugi sloj salvete tj. zalijepite Mod podge ljepilom i sami formirate strukturice kakve želite. Osušite fenom.

TREĆI KORAK: Nakon što se salveta osušila, nanesite akrilnu boju koju želite i osušite.

ČETVRTI KORAK: Kad je boja potpuno suha, krećemo na patiniranje tj. naglašavanje strukturica i reljefića. Na spužvicu stavite malo antique patine ili paste – gold i prelazite po izbočinama i reljefima koje smo izradili pomoću salvete.
 

PETI KORAK: Da bi dodatno naglasili motiv sa salvetice, nanesite Ranger 3D gel, za dodatni sjaj i staklasti efekt. Iznad motiva zalijepite mašnu ili kamenčić.

Reljefna pisanica

Mogućnosti za izradu i ukrašavanje pisanica je zaista mnogo danas smo Vam predložili jednu jednostavnu i efektnu ideju za izradu još jedne!

Želite li izraditi i naučiti kako izraditi razne maštovite i kreativne pisanice prijavite se na naše uskršnje radionice koje će se održati u utorak 15. travnja 2014. god. od 16 do 20 sati, prijavite se na email adresu hobbyhizca@gmail.com ili telefon 040/390-073, kakve ćemo pisanice izrađivati pogledajte na www.hobbyhizica.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije