Vijesti / Životni stil
Životni stil
Ne možete se riješiti tragova sapuna? Potreban vam je jedan najjobičniji sastojak iz kuhinje!
Ilustracija

ISPROBAJTE OVO

Ne možete se riješiti tragova sapuna? Potreban vam je jedan najjobičniji sastojak iz kuhinje!

Rješenje je jednostavnije nego što mislite...

Ostaci sapuna - taj tvrdoglavi sloj filma koji se lijepi za vrata tuš kabine, umivaonike i ostalo, odolijeva i najboljim naporima čišćenja i kvari izgled naših kupaonica. Nastaje kada sastojci sapuna na bazi ulja stupe u interakciju s mineralnim svojstvima vode, posebno tvrde vode.

Ova se mješavina zatim kombinira s mrtvom kožom i kosom, uljem za tijelo i drugim bakterijama za tuširanje kako bi konačno iza sebe ostavio taj gadni talog. Vrlo je privlačna plijesni, što može postati problematično ako se ne tretira. No rješenje je jednostavnije nego što mislite, kako piše House Digest.

Najbolji način da se riješite taloga od sapuna se upravo sada nalazi u vašoj kuhinji – dobra stara sol. Iako se sol smatra kulinarskim sastojkom, njezina svojstva nadilaze poboljšanje okusa hrane. Sol je prirodni abraziv i u kombinaciji s pravim sastojcima može biti snažno sredstvo za čišćenje. Njena gruba, zrnata struktura čini je savršenom za skidanje tvrdokornih naslaga sapuna bez oštećenja površina. Pripazite samo da solju ne ribate “mekane” površine od prirodnog kamena, njih može izgrebati.

Učinkovito rješenje za uklanjanje taloga od sapuna na bazi soli moguće je napraviti od samo nekoliko jednostavnih sastojaka. Sve što trebate su sol, soda bikarbona i bijeli ocat. Idealno bi bilo koristiti ga tjedno. Ukloniti prljavštinu koja se nakupljala tjednima mnogo je teže od čišćenja naslaga koje se nakupe u nekoliko dana.

Kako očistiti naslage od sapuna pomoću soli? Prvi korak u stvaranju otopine za čišćenje je kombiniranje jednog dijela sode bikarbone i dva dijela octa u zdjeli. Soda bikarbona ima bazni pH savršen za rješavanje ljepljivih stvari, poput prljavštine i masnoće, dok je ocat kiseo i može razgraditi mineralne spojeve. Mješavina to dvoje rezultirat će normalnom kemijskom reakcijom pjenjenja. Kad se smjesa slegne, dodajte sol u smjesu da dobijete gustu pastu; ova će konzistencija osigurati da otopina prijanja na mrlje od sapuna tijekom čišćenja.

Pomoću spužve ili četke nanesite pastu na zahvaćena područja. Nježno utrljajte, osiguravajući da cijela površina prekrivena sapunom dobije dobru dozu vašeg domaćeg sredstva za čišćenje. Kombinacija soli, sode bikarbone i octa djelovat će prodirući u sloj naslaga sapuna. Nakon što nanesete smjesu, pustite je da učini svoju čaroliju oko pola sata kako bi sastojci stvarno ušli u prljavštinu i započeli proces razgradnje.

Pričekajte neko vrijeme, a zatim, koristeći vodu, isperite pastu. Trebali biste primijetiti da talog sapuna s lakoćom klizi. Pazite da dobro osušite područje kako biste spriječili mrlje od vode. Za sve tvrdokorne mrlje, nježno ponovite nanošenje, a ribanje bi trebalo odraditi svoje. Stvarno, ponekad su najučinkovitija rješenja najjednostavnija i najlakše dostupna.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video