Vijesti / Životni stil
Životni stil
VIDEO Zašto vježbači odustaju od vježbanja?
Fitness studio FitLife

TRENING S IVANOM POSAVEC

VIDEO Zašto vježbači odustaju od vježbanja?

Godinama ste svojim životnim stilom gradili tijelo koje sada posjedujete, stoga nije fer da u samo mjesec dana dobijete nepoderivu utvrdu s pločicama na trbuhu

Jeste li i vi vježbač kampanjac, koji je već nekoliko puta krenuo i svaki put odustao od vježbanja? Jesu li vam očekivanja bila prevelika, a rezultati stizali presporo pa vas takav napredak nije zadovoljio? 

Vježbač koji se odluči krenuti s uvođenjem pozitivnih životnih promjena ima određena očekivanja koja su ga i potaknula na uvođenje tih promijena koja se možda na prvu čine lagana i lako dostupna, no  takva su očekivanja često nerealna, pa se odustajanje čini kao jedina opcija u kojoj je uvijek krivac netko drugi. 

Godinama ste svojim životnim stilom gradili tijelo koje sada posjedujete, stoga nije fer da u samo mjesec dana dobijete nepoderivu utvrdu s pločicama na trbuhu, pa koliko god vi pazili na prehranu i svakodnevno vježbali. Svaki mali korak naprijed i on nevidljiv je korak naprijed, a ne korak unatrag, ne odustajte od zdravih navika i ne gledajte unatrag jer sve što želite je daleko ispred vas pa se usmjerite prema tom putu. 

Svako skretanje s pravog puta ne doživljavajte kao poraz i odustajanje već se vratite gdje ste stali i nastavite dalje još jače i još više. Motivacija je teška riječ i tu veliku ulogu igra vaša okolina, ako nemate podršku obitelji vaša borba će biti nešto teža, ali moguća. Da to ne bi bilo tako, moja je preporuka da si pronađete osobnog trenera koji će biti tu za sva vaša pitanja, uvijek dostupan kada naleti kriza i koji će dati sve od sebe da uspijete pobijediti neželjene kilograme i potkožno masno tkivo. 

Nemojte se brinuti ako će vam na početku nekoliko kilograma brzo otići, a onda nastati stagnacija. Ta stagnacija je normalna i u tom periodu su najčešća odustajanja, a sve zbog razočarenja što se ama baš ništa se događa. Ne, nisu vam narasli mišići nego je prvih nekoliko kilograma bila voda, dok se sada za svaki kilogram potkožnog masnog tkiva treba debelo potruditi, i do pet puta više no što ste to morali na početku kada ste izbacivali vodu. U tom periodu ćete stvoriti naviku o redovitom vježbanju i zdravoj prehrani jer je ovo period koji je zaista težak i ako ga prođete ja vam garantiram da ćete nakon toga uživati u svakom zalogaju i treningu, ali, prvo morate steći naviku i proći najveći zid koji se nalazi ispred vas.

Kućni trening girjom za mišiće zdjelice i nogu.
- RDL jednonožni x10/10 svakom nogom
- Zamah girjom x30 ponavljanja 
- Lateralni čučanj x15/15 na svaku stranu
- Sumo titraj x30 ponavljanja
- RDL x10 ponavljanja 

 

Najnovije

Reci što misliš!