Vijesti / Životni stil
Životni stil
Cijelo vrijeme pogrešno sušite posteljinu, stručnjaci tvrde da je ovo ispravan način
Ilustracija

pravo sušenje

Cijelo vrijeme pogrešno sušite posteljinu, stručnjaci tvrde da je ovo ispravan način

Iako je posteljinu najlakše prebaciti preko radijatora ili na sušilo, to nikada ne biste trebali raditi.

Sušenje posteljine u sušilici može biti skupo, troši energiju i nanosi štetu okolišu ako to radite prečesto. Stoga je The Sun podijelio kako najbolje osušiti posteljinu bez sušilice te otkrio greške koje mnogi rade.

Operite i osušite ujutro

Lucy Ackroyd, stručnjakinja za čišćenje, tvrdi: "Operite posteljinu ujutro i ostavite da se vaše plahte osuše tijekom dana prije nego što ih spremite navečer. Ako upute za čišćenje posteljine to dopuštaju, dodatno centrifugirajte posteljinu u perilici prije nego što je izvadite."

Prebacite plahte preko ograde

"Čim završite ciklus pranja, izvadite plahte i dobro ih protresite kako biste smanjili gužvanje i nabore", nastavila je Lucy. Najbolji način da osušite posteljinu u zatvorenom prostoru je da težite velikoj površini kako bi se tkanina u potpunosti mogla disati. Ako ste u mogućnosti, prebacite plahte preko ograde tako da možete iskoristiti cijelu dužinu stubišta da ih osušite u ravnom i uspravnom položaju.

Iskoristite vrata

Potražite druge visoke predmete u svom domu kao što su stupovi za zavjese ili vrata. Ako nemate dovoljno veliko sušilo za plahte, vrata su prikladniji način za sušenje većih predmeta poput popluna, plahti ili pokrivača. Držite vrata otvorena dok se predmet suši kako biste omogućili maksimalan protok zraka i spriječili da se vaše plahte oštete. Ako stavljate predmet ravno preko vrata, provjerite je li gornji dio čist i bez prašine.

Nikada ne stavljajte mokre tkanine na radijatore

Može biti primamljivo osušiti svoju posteljinu na radijator, ali to nije preporučljivo sa sigurnosne točke gledišta jer postoji potencijalni rizik od požara. Također, prekrivanje radijatora vlažnom tkaninom također može uzrokovati nakupljanje neželjene kondenzacije, što dovodi do vlage ili plijesni. Korištenje radijatora za sušenje plahti ili odjeće može imati negativan učinak na vaše račune za grijanje jer ne dopušta pravilnu cirkulaciju zraka pa će vašoj kući trebati više vremena da postigne željenu temperaturu, a time će i povećati potrošnju.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.