Vijesti / Životni stil
Životni stil
Očistite masnoću iz pećnice: Trebaju vam samo dva proizvoda koja sigurno imate kod kuće
Ilustracija

čišćenje

Očistite masnoću iz pećnice: Trebaju vam samo dva proizvoda koja sigurno imate kod kuće

Iako postoji mnogo proizvoda za čišćenje koji obećavaju da će obaviti posao, često mogu biti prilično skupi.

Osim ako niste tip osobe koja uživa u čišćenju, pomisao da se uhvatite u koštac s prljavom pećnicom mogla bi vas sputavati da se pozabavite time. To je zadatak koji neki od nas često izbjegavaju obavljati jer može uključivati ​​puno masnoće, ali važno je redovito čistiti pećnicu jer će se zagorjela hrana i masnoća nakupljati tijekom vremena.

Iako postoji mnogo proizvoda za čišćenje koji obećavaju da će obaviti posao, često mogu biti prilično skupi. Srećom, jedna stručnjakinja za čišćenje otkrila je trik za rješavanje masnoće i prljavštine iz pećnice koji uključuje sastojke koje već imate kod kuće - ne može biti lakše.

U razgovoru za Mirror, Shirley Langridge, profesionalna tehničarka za čišćenje kućanskih aparata, poziva ljude da očiste svoju pećnicu sodom bikarbonom jer je to jedan od najpoznatijih i najučinkovitijih eko trikova za čišćenje kuhinje.

"Ne samo da pomaže neutralizirati neugodne mirise, već se može koristiti za čišćenje pećnica, mikrovalnih pećnica i fuga za pločice. Također je jeftin i univerzalno dostupan", kaže Shirley.

Kad krenete s čišćenjem pećnice, Shirley preporučuje da sodu bikarbonu uparite s alkoholnim octom jer oni djeluju kao vrhunski par za razbijanje masnoće i prljavštine.

“Čišćenje pećnice preko noći sodom bikarbonom i alkoholnim octom jedna je od najučinkovitijih kombinacija kada se radi o održavanju pećnice čistom”, objasnila je. Objašnjavajući svaki korak procesa, Shirley dodaje:

"Upotrijebite malo vode i pomiješajte je sa sodom bikarbonom da dobijete pastu. Utrljajte pastu na unutrašnjost pećnice. Ne zaboravite rešetke i staklena vrata. Uvjerite se da je sve dobro premazano i ostavite preko noći. Sljedeći dan, mješavina sode bikarbone trebala bi biti potpuno suha. Napunite praznu bočicu s raspršivačem octom i dobro poprskajte unutrašnjost svoje pećnice. Zatvorite vrata i pustite da odstoji."

Nakon što smjesa odstoji jedan do dva sata, možete uzeti spužvu ili krpu kako biste nježno istrljali prljavštinu, krećući se kružnim pokretima za najbolje rezultate. Shirley je dodala:

"Iznenadit ćete se da se sva masnoća lako skida. Isperite krpu i uvjerite se da su nestali svi tragovi mješavine sode bikarbone. Međutim, ako je prošlo previše vremena otkako ste zadnji put očistili pećnicu, možda ćete morati ponoviti postupak".

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.