Vijesti / Životni stil
Životni stil
Čistite li daljinski upravljač? Evo zašto biste to trebali raditi barem jednom mjesečno
Ilustracija

MOGU SE NAKUPITI BAKTERIJE

Čistite li daljinski upravljač? Evo zašto biste to trebali raditi barem jednom mjesečno

Pogotovo ga treba čistiti ako je neki član obitelji bolestan, kako bi se izbjeglo širenje klica...

Klice i prašina mogu se skupljati na glatkim površinama, a manji predmeti nisu iznimka. Stručnjakinja za čišćenje Meaghan Murphy, podijelila je svoje savjete i trikove kako se riješiti mikroba na svakodnevnim predmetima. Istaknula je jedan predmet koji većina ljudi zaboravi očistiti, a većina s tim predmetom rukuje svaki dan. Štoviše, možda ga koriste i dok jedu, što znači da može zaista biti prekriven baterijama, piše The Sun.

- Velika je vjerojatnost da vrlo rijetko, ili čak nikada, ne čistite daljinski upravljač. No, treba ga čistiti barem jednom mjesečno, pogotovo ako je neki član obitelji bolestan, kako bi se izbjeglo širenje klica - rekla je stručnjakinja.

Za čišćenje svakog kutka i pukotine na daljinskom upravljaču, stručnjakinja preporučuje korištenje pamučne krpe, alkohola, štapića za uši, krpe koja ne ostavlja dlačice, i čačkalice. Započnite s uklanjanjem baterija iz uređaja. Zatim umočite krpu u alkohol da obrišete površinu daljinskog upravljača. Kako biste bili sigurni da je svaka pukotina čista, namočite vatu u alkohol i nježno očistite oko svakog gumba. Ako se prljavština zadržava pored gumba, upotrijebite čačkalicu da izvučete prljavštinu za maksimalnu čistoću. Nakon što daljinski upravljač bude izgledao, i činio se čistim, umetnite baterije natrag u uređaj.

Posljednji i najvažniji savjet koji stručnjakinja preporučuje je spremanje daljinskog u kutiju. Držanje manjih, tehničkih predmeta u zatvorenom prostoru, osigurat će maksimalnu zaštitu.

Najnovije

Reci što misliš!