Vijesti / Životni stil
Životni stil
Jednostavnim testom provjerite radi li vaš zamrzivač dobro: Potrebna vam je samo jedna kovanica!
Ilustracija

ISPROBAJTE

Jednostavnim testom provjerite radi li vaš zamrzivač dobro: Potrebna vam je samo jedna kovanica!

Stručnjakinja također preporučuje ulaganje u termometar za zamrzivač i hladnjak s daljinskim senzorima, kako biste mogli pratiti temperaturu unutra bez otvaranja vrata

Zamrzivač je sjajan način da smanjite bacanje hrane, a s obzirom na životne troškove, važno je i da on učinkovito radi. Stručnjakinja Kate Hall, otkrila je jedan zanimljiv trik kojim možete provjeriti radi li vaš zamrzivač dobro i hladi li dovoljno.

Kako piše Express, stručnjakinja također preporučuje ulaganje u termometar za zamrzivač i hladnjak s daljinskim senzorima, kako biste mogli pratiti temperaturu unutra bez otvaranja vrata, i tako uvijek znali je li sve u redu.

Ono što trebate napraviti kako biste provjerili radi li zamrzivač dobro, je do pola napuniti malu posudu s vodom i pustiti ju da se zamrzne. Kada se zamrzne, stavite na površinu malu kovanicu. Naime, ako vaš zamrzivač radi ispravno, kovanica bi trebala ostati na površini, no ako potone, onda znate da ne radi kako treba.

- Ako ustanovite da je temperatura preniska ili da se led topi, prvo što trebate učiniti je uzeti upute za korisnike. od proizvođača. On bi trebao sadržavati savjete, poput onih da provjerite brtve oko vrata, kao i da provjerite da su spirale na stražnjoj strani zamrzivača čiste i bez nečistoća - objasnila je stručnjakinja.

Dodala je i da je važno redovito odmrzavati zamrzivač, odnosno svakih šest mjeseci, ali je isto tako važno i da ga ne napunite s previše namirnica, jer morate ostaviti malo prostora za cirkuliranje zraka. Osim toga, izbjegavajte stavljati toplu ili vruću hranu u zamrzivač, a ako zamrzavate svježu ili domaću hranu, zamrzavajte ju u manjim količinama kako vaš zamrzivač ne bi morao toliko raditi. Postoji i određeni način organiziranja zamrzivača kako biste bili sigurni da ne otežavate njegov rad.

- Prvo provjerite je li hrana u vašem zamrzivaču grupirana prema vrsti hrane, na meso, ribu i povrće, i upotrijebite kutije ili čvrste vrećice kako biste podijelili prostor. Preporučujem i pakiranje glomazne hrane u vrećice za zamrzavanje - rekla je stručnjakinja.

Najnovije

Reci što misliš!