Vijesti / Životni stil
Životni stil
Suze vam oči dok sjeckate luk? To možete spriječiti i s komadom običnog kuhinjskog ručnika!
Ilustracija / Pixabay

ISPROBAJTE

Suze vam oči dok sjeckate luk? To možete spriječiti i s komadom običnog kuhinjskog ručnika!

Razlog zbog kojega oči suze kada režete luk je taj što kemikaliju u luku privlači najbliži izvor vode, a to su obično oči...

Ako vas dok sjeckate luk smeta peckanje i suzenje očiju vjerojatno ste već isprobali neke savjete kako to spriječiti, a jedan je takav; u koji se kunu mnogi na društvenim mrežama; nedavno jedna žena podijelila na Facebooku. I kaže da zaista djeluje. Kako prenosi Mirror, Trina Michelle je u svom videu rekla da je najbolji trik za sprječavanje suza tijekom rezanja luka - korištenje vlažnog papirnatog ručnika.

To je objasnila time što će kemikalije iz luka umjesto prema vašim očima  ići prema papiru, ako papirnati ručnik namočite i dok sjeckate luk ga stavite odmah pored daske za rezanje.

- Razlog zbog kojeg  'plačete' kad režete luk je taj što kemikaliju u luku privlači najbliži izvor vode, što su obično oči - rekla je Trina u videu.

Njezina je objava naišla na brojne reakcije, a mnogi su potvrdili da papir pomaže, te dodali da ga nakon sjeckanja iskoriste da odmah u njega zamotaju koru i ostatke luka.

- Istina, ovo stvarno funkcionira! - napisao je jedan korisnik.

- Oduvijek se mučim s plakanjem pa ću definitivno isprobati - dodao je drugi.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video