Vijesti / Životni stil
Životni stil
Imate problema s moljcima? Evo kako ćete ih se jednostavno riješiti uz pomoć jednog prirodnog proizvoda
Ilustracija / Pixabay

KORISNO

Imate problema s moljcima? Evo kako ćete ih se jednostavno riješiti uz pomoć jednog prirodnog proizvoda

Savjet je prilično jednostavan jer većina doma ima proizvod potreban za rješavanje ovog problema.

Dosadnih se insekata često teško riješiti, a neki poput moljaca brzo i tiho u domu naprave kaos, uništavajući odjeću i namještaj. Ako i sami imate problem s dosadnim i štetnim moljcima, sigurno niste jedini, no postoji način da ih se riješite: The Sun otkriva jedan jednostavan trik s kojim ćete moljce zauvijek otjerati!

Naime alkoholni ocat koji se koristi i kao prirodno sredstvo za čišćenje mijenja pH razinu površine koju dodiruje. a jajašca moljca i njegove ličinke ne mogu preživjeti u tako kiseloj sredini.

S obzirom na to da većina kućanstava već ima ocat u svojoj kuhinji savjet je vrlo jednostavan, a funkcionira upravo zbog visoke kiselosti octa koja moljcima nikako ne odgovara. Ipak, sami će alkoholni ocat biti prejak pa ga uvijek prije razrijedite s malo vode. Budite oprezni kada ga koristite u domaćinstvu jer može oštetiti neke površine; npr. metalne, kamene ili drvene. Sva mjesta na kojima nalazite moljce očistite mješavinom octa i vode, a ne zaboravite na vješalice za odjeću i unutarnje ladice u kojima mogu vrebati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video