jednostavan recept

Napravite zdravi i jednostavni slatkiš koji će obožavati djeca i odrasli – ušećerene jabuke

Ovu Noć vještica najmlađe razveselite ušećerenim jabukama koje će oni sami ukrasiti.

Slatko voće ‘umotano’ u sjajni šećer, ušećerene
jabuke, sezonska su poslastica koju obožavaju i djeca i
odrasli, a najmlađi vam mogu pomoći jabuke na kraju
ukrasiti.

Trebate:

8 crvenih jabuka
400 g šećera u prahu
1 žličicu soka od limuna ili vode
4 žlice meda
1 žličica tekuće crvene jestive boje 

Operite i osušite jabuke i izvadite im peteljke. Pripremite 8
štapića (možete koristiti drvene štapiće za ražnjiće ili čak
obične drvene grančice). Probodite po jedan kroz
svaku jabuku (do dna, aline i dno). Jabuke spremite u
hladnjak. 

Pripremite lim za pečenje na koji postavite papir za pečenje.
Papir dobro namastite (da se karamel s jabuka ne slijepi). Sve
sastojke stavite u lonac s debljim dnom manje veličine kako bi
lakše uronili jabuke.

Na srednje jakoj vatri promiješajte sastojke na početku, a
kasnije ne miješajte. Voda treba ispariti, a smjesa postati
gusta. Za to vam treba oko 25 minuta, dok temperatura smjese ne
bude 54°C.

Jabuke izvadite iz hladnjaka, držite ih za štapić.
Lonac jednom rukom nagnite, a drugom uronite cijelu jabuku
pa je brzim pokretima vrtite dok se cijela ne obloži rastopljenim
šećerom.

Malo je ocijedite držeći je nad loncem pa je prebacite na
namašćen papir za pečenje. Ušećerenu jabuku držite samo za štapić
dok je topla. Ponovite jednako s preostalim jabukama. Nakon
nekoliko minuta vaše su jabuke gotove.

Ukrasiti ih možete karamelom, raznim slatkišima, bademima,
čokoladnim ili šarenim mrvicama, prenosi Good
Food
.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije