Vijesti / Životni stil
Životni stil
Je li pijenje vode s limunom natašte zaista zdravo za organizam? Žena koja je to isprobala ima odgovor
Ilustracija

istina ili mit

Je li pijenje vode s limunom natašte zaista zdravo za organizam? Žena koja je to isprobala ima odgovor

'Lice mi se očistilo od bubuljica, čak i od manjih tamnih pigmentacijskih mrlja i koža mi je bila gotovo besprijekorna: bez upala ili viška sebuma i bez novih tamnih mrlja'...

U to da je limun dobar za zdravlje vjerojatno nitko ne sumnja, no krije li svakodnevno pijenje vode s limunom neke prave zdravstvene benefite za naš organizam? To je odlučila provjeriti i Gianluca Russo kad je pristala na izazov da tjedan dana pije samo – vodu s limunom.

Vjerojatno ste i sami čitali o brojnim ljekovitim svojstvima limuna koji se spominje i kao prirodni antibiotik, blagodat za imunitet, prirodni antiseptik te da pomaže ublažiti grlobolju i menstrualne bolove. Prema nekima, voda s limunom pomaže i u borbi protiv mladenačkih akni.

Russo je tjedan dana ujutro natašte pila 2.5 dcl vode s pola iscijeđenog limuna, a već je, kaže, pri kraju tjednog izazova primijetila da joj je koža čišća i svjetlija. 

'Neki recepti koje sam pronašla kažu da voda treba biti topla, ali mi je to, iskreno, bilo bljutavo pa sam se odlučila za svježiju varijantu, a na moje iznenađenje, brzo sam vidjela rezultate. Lice mi se očistilo od bubuljica, čak i od manjih tamnih pigmentacijskih mrlja i koža mi je bila gotovo besprijekorna: bez upala ili viška sebuma i bez novih tamnih mrlja. Osim toga, postala je i puno mekša na dodir i dosta svjetlija', piše Russo za Insider.

Inače, voda s limunom jedan je od načina za unošenje potrebne količine C vitamina i za povećanje hidratacije.

Kako je par dana nakon završetka izazova uslijedilo i negativno razočarenje i dio akni se počeo vraćati, sigurna je, kaže, da ju je od upala branio upravo limun.

'Uz to, voda s limunom pomogla je i mom oralnom zdravlju, a bila sam i manje naduta', napisala je Russo, a to ide u prilog istraživanjima koja kažu kako voda s limunom može djelovati i kao prirodni diuretik.

'Poboljšao mi se ten, osvježio dah i uravnotežila probava, no nisam primijetila druge zdravstvene benefite', piše, svjesna da je tjedan dana izazova prekratak period. 

'Ipak, imala sam i jedan negativan učinak pijenja limunove vode; svakog dana bila sam žedna, a ako tu žeđ ne utažim, u ustima mi je ostajao čudan okus', dodaje Russo i zaključuje kako će definitivno razmisliti o tome da joj voda s limunom postane stalna svakodnevna praksa.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!