Vijesti / Životni stil
Životni stil
'Zamagljene' čaše, začepljena slavina... Ove stvari lako ćete očistiti jednim prirodnim proizvodom
Ilustracija

sjajni trikovi

'Zamagljene' čaše, začepljena slavina... Ove stvari lako ćete očistiti jednim prirodnim proizvodom

Može se koristiti na različite načine, a ovih pet stvari očistiti će bez dugotrajnog ribanja i muke...

Alkoholni ocat je sredstvo za čišćenje koje se može koristiti u svakoj prostoriji u kući. Kao prirodna kiselina, ocat čini čuda kako bi očistio mineralne naslage i mrlje. Portal Real Simple otkrio je kako očistiti gotovo sve alkoholnim octom, od kuhala za vodu do zamagljenih čaša za vino.

Kuhalo za kavu

Ulijte jednake dijelove alkoholnog octa i tople vode u kuhalo te ostavite da odstoji oko 30 minuta, a zatim četkom očistite mrlje od kave. Nakon što očistite sve mrlje, operite ga deterdžentom za suđe i toplom vodom kako biste uklonili miris octa.

Čaše za vino

Umočite mekanu krpu u ocat tako da bude vlažna, a zatim obrišite čašu iznutra i izvana. Također, ako imate puno octa pri ruci, čaše možete namakati u njemu oko 5 minuta. Kako biste uklonili miris i okus octa, svaku čašu operite ručno deterdžentom i vodom, temeljito isperite, a zatim osušite krpom.

Mikrovalna pećnica

Jednu posudu napunite mješavinom vode i octa pa je stavite u mikrovalnu na sedam minuta. Kako se para oslobađa, to će pomoći u otpuštanju svih ostataka i mrlja. Kada se mikrovalna ohladi, spužvicom očistite svu nečistoću.

Kuhalo za vodu

Da biste na lak način uklonili nakupine minerala, napunite kuhalo jednakim dijelovima vode i octa, a zatim otopinu prokuhajte nekoliko minuta. Pustite da se kuhalo ohladi pa izlijte tekućinu. Ocat pomaže u razgradnji mineralnih naslaga bez ikakvog ribanja.

Slavina

Ako vam je slavina začepljena nakupljenim mineralnim naslagama, isprobajte ovaj trik. Malu plastičnu vrećicu do kraja napunite octom, a zatim je pričvrstite na izljev slavine tako da bude uronjena u ocat. Pričvrstite vrećicu pomoću gumice. Ostavite otopinu sat vremena prije uklanjanja. Pustite toplu vodu na minutu da uklonit preostale mineralne naslage.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!