U receptu je pesto, ali ako vam to nije omiljen umak, možete dodati pasiranu rajčicu.
Stigao je još jedan toplinski val koji je mnoge, osim od
omiljenih aktivnosti, maknuo i od kuhinje – jer kome se da
stajati satima uz štednjak i pećnicu i kuhati neka komplicirana
jela?
Ipak, nešto treba pojesti, a svako jelo napravljeno kod
kuće bolja je opcija od kupnje obroka u pekari i dostave.
Zato danas donosimo super recept za ručak koji je gotov za 15-ak
minuta, a sadrži ukusne sastojke – tjesteninu, grčki jogurt
i piletinu.
Sastojci:
300 g tjestenine po izboru
paket pilećih prsa
200 g grčkog jogurta
2 velike žlice kiselog vrhnja
nekoliko žlica pesto umaka
malo parmezana
1 srednja žlica maslinovog ulja
sol, papar
Priprema:
Prvo stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Izrežite piletinu na kockice ili trakice i popržite na maslinovom
ulju. Dok se piletina i tjestenina pripremaju, u jednoj zdjelici
pomiješajte grčki jogurt, kiselo vrhnje, pesto, sol, papar i
parmezan.
Kada je piletina sasvim gotova, dodajte joj napravljeni umak, a
zatim i skuhanu tjesteninu. Sve dobro promiješajte, a ako je
pregusto, dodajte malo vode i ostavite još nekoliko minuta na
vatri.
Posipajte s još malo parmezana i uživajte.