Vijesti / Životni stil
Životni stil
VIDEO Vježbe za ruke
Fitness Studio FitLife

Fitness studio fitlife

VIDEO Vježbe za ruke

Uglavnom vam savjetujem da radite nekoliko vježbi, ne previše, te da uz to radite i na povećanju obujma ili linearnu progresiju pri svakom novom treningu.

Lijepe i njegovane ruke ćemo ljeti domah uočiti jer ih je teško sakriti ispod oskudne odjeće, dok je zimi igranje skrivača dozvoljeno i sasvim legalno.

Nemojte biti dio te ekipe, radite na tome da vaše ruke budu što ljepše, a osim toga, vježbanjem ćete ih osnažiti te će se eventualni bolovi, zakržljalost i nemobilnost otkloniti. 

Uglavnom vam savjetujem da radite nekoliko vježbi, ne previše, te da uz to radite i na povećanju obujma ili linearnu progresiju pri svakom novom treningu.

Što to znači? To znači da ćete svaki put kada radite ruke dodati pola kile do kilu više te će isti trening dobiti na težini, a samim time će rezultati treninga stići brže. Iako nikada ne bi smjeli raditi na brzini, juriti rezultate bez da nam je cilj ostati u treningu zauvijek, promijeniti životne navike na bolje i biti što zdraviji. Takvim ćete razmišljanjem kompletno promijeniti stav i sve životne navike na bolje, ono što dobivate zauzvrat je i više nego što možete zamisliti. 

Svi oni koji vježbaju kod kuće, bi trebali kod kupnje bučica obratiti pozornost na to mogu li se one prilagođavati ovisno o potrebama pojedine vježbe.

Moj je savjet da uzmete one koje vam u startu imaju dvije kile (mala šipka), a mogu se montirati da teže pa čak i 15 kilograma svaka, što je za prosječnog rekreativca sasvim u pristojna težina. 

Uz ovih pet vrlo jednostavnih vježbi i adekvatnih težina, možete odraditi fantastičan trening, samo, budite što precizniji i pametno birajte težine. 

TRENING - svaku vježbu izvodite između 8 do 12 ponavljanja, u 4 serije, a zadnja serija bi trebala biti pred otkazom, ako nije znači da su težine premale. Sljedeći trening povećajte težine. 

  • biceps pregib 
  • odručenje 
  • triceps ekstenzija 
  • rameni potisak 
  • kruženje 

     

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!