Vijesti / Životni stil
Životni stil
Vrućina vas drži budnima? Par savjeta za bolji san u ljetnim mjesecima
Ilustracija

rashladite se

Vrućina vas drži budnima? Par savjeta za bolji san u ljetnim mjesecima

Po velikim je vrućinama najbolje spavati na madracu koji je ispunjen s prirodnim materijalima poput vune, pamuka ili bambusa, kažu stručnjaci...

Ako se ljeti za vrijeme velikih vrućina vrtite po krevetu i mučite se da zaspite, stručnjaci napominju da je idealna temperatura spavaće sobe 21°C, a evo što još može pomoći:

1. Odgovarajući madrac

Jonathan Warren iz tvrtke Time4Sleep kaže da je po velikim vrućinama najbolje imati madrac punjen prirodnih materijalima poput vune, pamuka ili bambusa.

- Uz njih dobri su i madraci od gel memorijske pjene nove generacije koji u sebi imaju inteligentnu tehnologiju za regulaciju temperature - rekao je Warren.

2. Čiste pamučne plahte

Voditeljica iz Christy Englanda, Lucy Ackroyd kaže da čiste pamučne plahte mogu pomoći u regulaciji vlage i temperature, te spriječiti znojenje preko noći.

- Osim toga, među plahtama će vam biti ugodnije nego u pidžamama ili spavaćicama u kojima se ljeti možemo osjećati 'zarobljeno' - kaže Ackroyd.

3. Manje svjetlosti

Rolete i zavjese zaustavljaju prodiranje svjetlosti, ali i velike vrućine.

- Drvene žaluzine i grilje izvrsne su za održavanje nižih temperatura u domu, jer drvo djeluje i kao prirodni vodič topline, te pomaže zadržati hladniji zrak tijekom ljetnih mjeseci - rekla je za The Sun, a rolete su pak izvrsne za potpuno blokiranje svijetla.

4. Isključeni uređaji

Stručnjakinja za spavanje u tvrtki Sealy Alison Jones kaže da isključivanje električnih uređaja, kao i odlaganje mobitela, može pomoći da se bolje odmorimo po vrućinama.

- Električne utičnice otpuštaju veliku količinu topline i mogu štetiti spavanju, posebno tijekom već toplih mjeseci - kaže ona i savjetuje da se navečer isključe svi nepotrebni uređaji.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!