Vijesti / Životni stil
Životni stil
Istraživanje otkrilo: Samo jedan pogled je dovoljan da saznate je li netko za usputni seks ili dulju vezu
Ilustracija

zanimljivo

Istraživanje otkrilo: Samo jedan pogled je dovoljan da saznate je li netko za usputni seks ili dulju vezu

Mnogi bi htjeli da mogu kad izađu van odmah prosuditi tko želi usputni seks, a tko ne, i tako isključiti one koje takve avanture ne zanimaju, rekao je Stephen, a ponekad nam samo lice može otkriti nečije namjere...

U studiji sveučilišta Macquarie u Australiji ispitivači su heteroseksualne muškarce i žene pitali jesu li spremni na neobavezan seks, a zatim ih fotografirali i njihove fotografije pokazali drugim sudionicima: cilj je bio da oni - samo prema fotografijama profila - prepoznaju one koji žele zabavu za jednu večer.

Otkrili su da su žene u svojim pretpostavkama uglavnom bile u pravu, birajući muškarce željne kratke seks avanture, dok su muškarci često birali krive žene - misleći da su blaže crte lica i manje usne karakteristike žena koje su spremne na povremeni seks bez obveze.

Razlog tim pogreškama je, kaže autor Ian Stephen, pogrešno razmišljanje da su za seksualnu avanturu spremnije žene koje su manje upadljive, pa muškarci podsvjesno traže te osobine.

- Mnogi bi htjeli da mogu kad izađu van odmah prosuditi tko želi usputni seks, a tko ne, i tako isključiti one koje takve avanture ne zanimaju jer žele nešto dugoročno i ozbiljno - rekao je Stephen za The Sun, a ponekad nam lica mogu otkriti nečije namjere.

U svoju su studiju autori uključili nešto više od 100 sudionika, prosječne starosti od 20 godina.

- Pokazalo se da žene vrlo dobro procjenjuju što muškarce zanima i kakvu vezu traže - rekao je koautor Joe Antar, a to im, kaže on, omogućuje lakše donošenje odluka o tome koji bi im muškarci bili dobri partneri, sa sličnim željama i ciljevima.

Inače, dodaju autori, već postoje računalni programi koji samo na temelju nečijeg lica mogu s velikom točnosti otkriti za kakvom vezom osoba traga...

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!