Vijesti / Životni stil
Životni stil
Dermatolog otkrio zašto ne bismo trebali koristiti spužve za tuširanje, a njegov prijedlog za zamjenu zgrozio mnoge
Ilustracija

izazvao raspravu

Dermatolog otkrio zašto ne bismo trebali koristiti spužve za tuširanje, a njegov prijedlog za zamjenu zgrozio mnoge

Njegovo otkriće ostavilo je ljude podijeljenog mišljenja, a neki su ostali šokirani njegovim prijedlogom.

Ako ste obožavatelj spužva za tuširanje, vjerojatno biste trebali dvaput razmisliti o njoj sljedeći put kada ćete se tuširati. Iako su odlične za piling tijela, jedan dermatolog otkrio je zašto ih ne bismo trebali koristiti, kako prenosi The Sun.

Korisnik TikToka @drcharlesmd1 poznat je po tome što razbija mitove o njezi kože, a sada smatra da je korištenje spužve za tuširanje sasvim nepotrebno, ali i prljavije nego što mislite. Otkrio je tri stvari za koje sugerira da ih treba izbjegavati, a spužva je bila broj jedan na njegovom popisu.

- Spužva = vrećica s bakterijama - objasnio je u video te rekao da su ručnici za tuširanje jednako prljavi i da je najbolje koristiti vlastite ruke za pranje tijela.  Također je predložio prestanak korištenja tvrdih spužvi jer je objasnio da mogu dovesti do "malih pukotina kože" tijekom pranja.

Njegovo otkriće ostavilo je ljude podijeljenog mišljenja, a neki su ostali šokirani njegovim prijedlogom. Mnogi su bili uvjereni da samo korištenje ruku nije najbolja opcija za pranje.

- Da koristim ruke? - komentirala je jedna šokirana osoba, dok je jedan korisnik rekao: - Trebam napraviti piling kože! Što bih onda trebao koristiti?

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!