korisno

Karamelizirani luk dodaje posebnu aromu jelima – evo kako to ispravno napraviti

Radite sve polako jer za postizanje dobrog okusa i teksture treba vremena.

Karamelizirani luk mnogim će jelima dati posebnu aromu, ali
kuhari savjetuju da, ako se odlučite na taj korak u receptu, sve
radite bez žurbe jer za postizanje savršenog okusa i teksture
treba vremena.

Prvo uzmite 2 žlice maslinovog ulja, zagrijte ga u dubokoj tavi i
na laganoj vatri. Dodajte 3 velika luka, najbolje crveni ili
bijeli, i prstohvat soli. Kuhajte lagano 30, 40 minuta – sve dok
skroz ne omekša i poprimi zlatno-smeđu boju.

Uz povremeno miješanje dodajte 2 žlice smeđeg šećera i 1 do 2
žlice balzamičnog octa te nastavite kuhati još 5 minuta dok ocat
ne ispari, savjetuje BBC
Good Food
.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije