Vijesti / Životni stil
Životni stil
Stručnjakinja otkrila najčešću grešku kod pranja kose: Uvijek trebate šamponirati dva puta!
Ilustracija

TKO BI REKAO

Stručnjakinja otkrila najčešću grešku kod pranja kose: Uvijek trebate šamponirati dva puta!

Njezina objava brzo je postala viralna na društvenim mrežama, a mnogi su otkrili kako im je pomogao njezin savjet.

Pranje kose je vještina koju je većina ljudi savladala dok su bili djeca, ali jedna frizerka tvrdi da većina nas to radi pogrešno, kako piše Mirror.

Korisnica Twittera @Felicityynicole podijelila je kako zaista trebate koristiti šampon i objasnila zašto je to važno za zdravlje i izgled naše kose. Naime, mnogi ne znaju da tijekom pranja kose, šampon treba koristiti dva puta, a ne samo jednom.

- Prvi put će očistiti kosu od svih ulja i nakupljenih proizvoda, tako da kad to učinite drugi put, šampon zapravo može učiniti ono čemu je namijenjen - objasnila je. 

Također, šampon treba nanijeti samo na vlasište. Kad ispirete kosu, proći će kroz sredinu i krajeve. Zatim nanesite regenerator samo na sredinu i krajeve kose, a prstima ili širokim češljem raščešljajte kosu.

Na kraju je dodala da bi se kosa trebala prati najviše dva do tri puta tjedno, jer bi previše pranja moglo uzrokovati nakupljanje i oštećenje kose. Njezina objava brzo je postala viralna na društvenim mrežama, a mnogi su otkrili kako im je pomogao njezin savjet.

- Vidjela sam ovo jučer i isprobala tijekom pranja kose. Ne mogu vjerovati kakva razlika! - samo je jedan od mnogobrojnih komentara.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!