međimurski specijalitet

DOMAĆE JELO Donosimo recept za najbolju međimursku hladnetinu

Kuhajte na sasvim niskoj temperaturi, polagano, osam do deset sati

Međimurje je težački kraj, ovdje se jede jaka hrana s
mnogo vrhnja, poprilično suhomesnatih proizvoda, krumpira i
graha, a hrana je i masna. Specifičnost su slanine ili kosana
mast.

Međimurska hladnetina – sastojci

Pripremite (za 10 osoba):

1 kg sušenih (dimljenih) svinjskih nožica 
1 kg svježe svinjske glave
1,5 kg dimljenih svinjskih kožica
1 kg dimljenog svinjskog bunceka 
2 lovorova lista 
sol
2 do 3 režnja češnjaka 
2 glavice luka 
10 zrna papra
mljevenu crvenu papriku

Međimurska hladnetina – postupak

Meso operite, stavite u posudu i zalijte s 5 litara hladne vode.
Posolite (oprezno: dimljeno je meso slano!),
dodajte lovor, papar te samo
oguljene luk i češnjak. Kuhajte na
sasvim niskoj temperaturi, polagano, osam do deset sati.

Iz hladnetine izvadite luk, češnjak, lovor i papar, meso odvojite
od kostiju i narežite pa raspodijelite po zdjelama i tanjurima.
Zalijte juhom u kojoj se kuhalo pa odozgo pospite za
ukras mljevenom paprikom, odmah ili kad se stegne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije