bolja opcija

Kiselo vrhnje možete napraviti vrlo jednostavno kod kuće – treba vam 3 sastojka

Priprema ne traje dugo, ali trebate se malo strpjeti prije degustacije.

U današnje vrijeme sve više ljudi počinje pripremati neke
namirnice samostalno kod kuće – od početka do kraja – kako bi
izbjegli konzervanse kojih su pune namirnice na policama
trgovina, i sve više njih shvaća da priprema kruha, jogurta,
keksa, čokolade nije uopće komplicirana, a puno je zdravija
opcija.

Baš kao navedene namirnice, samostalno možete pripremiti i kiselo
vrhnje – treba vam svega tri sastojka!

Uzmite sljedeće stvari:

1/4  šalice punomasnog mlijeka
1 čajnu žlicu destiliranog bijelog octa
1 šalicu slatkog vrhnja

Priprema:

Umutite mlijeko i ocat u jednoj zdjeli i ostavite 10 minuta da
odstoji. Zatim, u staklenku stavite slatko vrhnje, dodajte
mješavinu mlijeka i octa i dobro promiješajte. Prekrijte
staklenku – možete koristiti poklopac, ali i kuhinjsku krpu koju
ćete stegnuti gumicom.

Ostavite smjesu da odstoji barem 24 sata na sobnoj temperaturi, a
za još bolji rezultat možete ostaviti i 48 sati. Doći će do
fermentacije i smjesa će se zgusnuti – i eto kiselog vrhnja!


Real Simple
savjetuje da dobro ohladite vrhnje prije
posluživanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije