DOBRO JE ZNATI

Uskoro kreće priprema blagdanskih keksića: Evo koje greške kod pripreme treba izbjegavati

Kako biste spriječili neuspjele kekse i kolače, pročitajte ove korisne savjete.

Već sljedećeg tjedna ući ćemo u prosinac, a znamo svi što to
znači – počinje blagdansko raspoloženje, ukrašavanje doma,
slušanje božićnih pjesama i priprema kolača! Mnogi vole ispeći
obične keksiće i ukrašavati ih zajedno s obitelji, posebno djeca.
No, nerijetko se dogodi da dekoracija ne uspije, a
MSN
otkriva koji su najčešći krivci za neuspješno
pripremljene blagdanske keksiće.

Prvo, morate odabrati dobru vrstu keksa – nisu svi za
ukrašavanje. Najbolji su oni s đumbirom ili ravni šećerni keksi.
Neće se mrviti dok ih ukrašavate, a ravna, glatka i velika
površina odlična je da po njima crtate i lijepite razne perlice,
pahuljice i slično. Bitno je, naravno, i dobro ispeći kekse.

Blogerica i autorica kuharice, Sally McKenzie,
savjetuje da ih izvadite iz pećnice onda kada rubovi lagano
poprime smeđu boju. Ne žurite, pustite ih da se dobro ohlade kako
bi se još stisnuli. 

Također, ako ih ukrašavate dok su topli, krema i dekoracija će se
topiti. Najbolje bi bilo da ih pripremite večer prije

Nakon što ste pripremili kekse, vrijeme je za smjesu za
dekoriranje. Ona ne smije biti niti pregusta niti prerijetka,
ističu stručnjaci. Pomiješajte ju u zdjeli, a zatim njome lupite
o pult nekoliko puta. Ako se površina smjese izravnala – odlična
je! Ako ne, vjerojatno je previše čvrsta, pa možete dodati malo
vode i ponoviti postupak.

Nemojte štedjeti na smjesi kada ju krenete mazati na keksiće
– slobodno budite raskošni i namažite deblji sloj kako bi se
ostali ukrasi lijepo primili. Također, birajte neki jednostavni
dizajn, ne komplicirajte – ponekad je dovoljno kekse samo posuti
šarenim mrvicama. Uživajte u cijelom procesu zajedno s obitelji i
prijateljima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije