idealan desert

MILKA TORTA Kremasti užitak kojem nitko ne može odoljeti!

E.M.

Nedjeljno poslijepodne pravo je vrijeme za slasticu, a kada je riječ o bogatoj, kremastoj torti s lješnjacima i Milka čokoladom, užitak je zajamčen

 Ova torta idealna je za rođendane i razne svečane prigode, a jednako je vole i djeca i odrasli. Priprema može izgledati zahtjevno, no rezultat je toliko ukusan da se svaki trud isplati.

Osnovu torte čine četiri sloja biskvita s lješnjacima, dok su kreme spoj klasične vanilije i neodoljive Milka čokolade, uz dodatak bogatog šlaga.

Tortu možete obložiti šlagom ili kremom od maslaca, a dekoracija prženim i sjeckanim lješnjacima daje završni dodir luksuza.

Recept za Milka tortu

Sastojci:

Biskvit:

12 bjelanjaka

12 žlica šećera

200 g mljevenih prženih lješnjaka

2 žlice brašna

Krema:

12 žumanjaka

180 g šećera

3 žlice brašna

3 pudinga od vanilije

1 l mlijeka

200 g Milka čokolade sa sjeckanim lješnjacima

200 g bijele Milka čokolade

250 g margarina

500 ml šlaga

Dekoracija:

500 ml vrhnja za šlag

Prženi i sjeckani lješnjaci

Priprema:

Biskvit s lješnjacima:

Izmiksajte 3 bjelanjka u čvrsti snijeg, postupno dodajući 3 žlice šećera. Nastavite miksati dok smjesa ne postane čvrsta i sjajna.

Lagano umiješajte 50 g mljevenih prženih lješnjaka i pola žlice brašna.

Kalup promjera 26 cm obložite papirom za pečenje i ulijte smjesu. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Pečeni biskvit pažljivo odvojite od papira.

Ponovite postupak još tri puta kako biste dobili ukupno četiri biskvita.

Krema s Milka čokoladom:

U zdjeli pomiješajte žumanjke, šećer, brašno i puding od vanilije s malo mlijeka.

Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja pa maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na laganu vatru i kuhajte dok se ne zgusne.

Kremu podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte Milka čokoladu sa sjeckanim lješnjacima, a u drugi bijelu Milka čokoladu. Miješajte dok se čokolade ne otope.

Pokrijte folijom i pustite da se kreme ohlade.

Kada su kreme hladne, miksajte ih i u svaku dodajte polovicu margarina sobne temperature.

Posebno izmiksajte vrhnje za šlag.

Slaganje torte:

Na podlogu stavite prvi biskvit i premažite ga tamnom kremom, zatim svijetlom kremom i na kraju šlagom.

Postupak ponovite sa svim slojevima.

Završni biskvit premažite šlagom i ukrasite prženim i sjeckanim lješnjacima.

Ova raskošna Milka torta oduševit će sve ljubitelje kremastih i bogatih slastica. Svaki zalogaj topi se u ustima, donoseći savršen spoj okusa lješnjaka, vanilije i najfinije čokolade.

Isprobajte recept i uživajte u vrhunskom desertu koji će postati neizostavan dio vaših proslava!

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije