
Čokoladna torta je klasičan desert koji se može pripremiti na mnogo različitih načina
Ovaj recept je jednostavan za slijediti i daje ukusnu i bogatu tortu koja će sigurno oduševiti vaše goste jer malo tko može odoljeti ukusnoj čokoladnoj torti.
Sastojci:
200 g tamne čokolade
200 g maslaca
200 g šećera
4 jaja
100 g brašna
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa u prahu
200 ml slatkog vrhnja
100 g čokolade za kuhanje
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri. Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu pjenasta. Dodajte otopljenu čokoladu i maslac u jaja. Promiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao u prahu.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao u jaja i čokoladu. Izlijte smjesu u kalup za tortu promjera 20 cm. Pecite tortu 30 minuta.
U međuvremenu, skuhajte slatko vrhnje i čokoladu za kuhanje. Kad je torta pečena, ostavite je da se ohladi 10 minuta. Prelijte tortu ohlađenim slatkim vrhnjem i čokoladom. Ukrasite tortu po želji.
Savjeti
Umjesto tamne čokolade možete koristiti mliječnu ili bijelu čokoladu. Ako želite, možete dodati malo ruma ili likera u smjesu za tortu. Za ukrašavanje torte možete koristiti svježe voće, čokoladu u prahu, kokos, lješnjake ili bademe.
U slast!



