prefino voće

SVJETSKI DAN JABUKA Saznajte zašto su jabuke voće koje treba biti u vašoj prehrani!

Danas, 20. listopada, obilježavamo Svjetski dan jabuka, priliku da se prisjetimo ovog omiljenog voća koje ne samo da je ukusno, već i iznimno hranjivo

Jabuke su jedno od najpopularnijih voća širom svijeta, a njihova raznolika upotreba, od svježih grickalica do zdravih sokova, čini ih nezaobilaznim dijelom mnogih dijeta.

Jabuke su bogate vlaknima, vitaminima i antioksidansima. Ova voćka sadrži vitamin C, koji jača imunološki sustav, a također pomaže u apsorpciji željeza.

Osim toga, jabuke su odličan izvor prehrambenih vlakana, što pomaže u održavanju zdrave probave i može smanjiti rizik od raznih bolesti, uključujući dijabetes tipa 2 i bolesti srca.

Jedna od najpoznatijih izreka o jabukama, “jedna jabuka na dan drži liječnika podalje”, ističe njihovu važnost u svakodnevnoj prehrani. Antioksidansi prisutni u jabukama, poput flavonoida, mogu pomoći u smanjenju upale i zaštiti stanica od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima.

Jabuke također podržavaju zdravu tjelesnu težinu, jer su niskokalorične i bogate vodom, što pridonosi osjećaju sitosti. Osim što su zdrave, jabuke su iznimno svestrane i mogu se koristiti u raznim jelima – od salata do pite.

S obzirom na sve njihove prednosti, uključujući ukus i hranjive tvari, jabuke zaslužuju posebno mjesto u našoj prehrani. Ove godine, na Svjetski dan jabuka, pozivamo sve da uživaju u ovim sočnim plodovima i uvrste ih u svoje svakodnevne obroke!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije