top pet

NUTRICIONISTI PREPORUČUJU Pet namirnica koje trebate imati u hladnjaku za zdravi međuobrok

Uvijek imajte pri ruci ove namirnice kako biste izbjegli nezdrave opcije kad vas uhvati glad

Kada pokušavate održavati zdravu prehranu, organizacija hladnjaka može biti ključna. Uz nekoliko pravilno odabranih namirnica, vaš hladnjak može postati prava mala riznica zdravih i ukusnih međuobroka. Evo pet namirnica koje biste uvijek trebali imati na dohvat ruke za brz, hranjiv obrok.

Grčki jogurt

Grčki jogurt je bogat bjelančevinama i sadrži manje šećera od mnogih drugih vrsta jogurta. Idealan je za brz doručak ili međuobrok, a možete ga kombinirati s voćem, orašastim plodovima ili medom za dodatan nutritivni boost. Osim toga, pruža odličan izvor probiotika, koji podržavaju zdravlje crijeva.

Svježe povrće (mrkva, paprika, krastavac)
Narezano povrće uvijek treba biti spremno u hladnjaku. Mrkve, paprike i krastavci su idealni za brzo grickanje, a možete ih umakati u humus ili jogurt za dodatnu teksturu i okus. Ovo je savršen način da osigurate unos vitamina i vlakana tijekom dana.

Humus

Humus je izvrstan izvor biljnih proteina i zdravih masti. Napravljen od slanutka, sezamove paste (tahini), maslinovog ulja i začina, humus je odličan kao dip za povrće ili kao dodatak sendvičima. Držanjem humusa u hladnjaku uvijek ćete imati nutritivno bogat dodatak vašim obrocima.

Kuhana jaja

Kuhana jaja su savršen obrok u pokretu. Zdrava su, zasitna i bogata proteinima. Pripremite ih unaprijed i držite u hladnjaku, pa ih možete iskoristiti za brz obrok ili kao dodatak salatama. Također, daju tijelu potrebne esencijalne aminokiseline.

Orašasti plodovi (bademi, orasi, lješnjaci)

Iako orašasti plodovi nisu tipični sastojak koji se čuva u hladnjaku, preporuča se da ih držite u njemu kako biste sačuvali njihovu svježinu i spriječili oksidaciju zdravih masti. Šaka orašastih plodova može biti idealan međuobrok koji vas dugo drži sitima, uz obilje zdravih masti i proteina.

Kombinacija ovih namirnica omogućuje vam da u svakom trenutku imate zdrav i uravnotežen međuobrok, a sprječava vas da posegnete za nezdravim grickalicama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije