važan dan

SVJETSKI DAN SRCA Budimo podrška svima koji boluju od kardiovaskularnih bolesti!

Danas, 29. rujna, obilježava se Svjetski dan srca diljem svijeta, posvećen podizanju svijesti o važnosti zdravlja srca i krvnih žila

Ovaj dan pruža priliku za refleksiju o epidemiji kardiovaskularnih bolesti koje su među vodećim uzrocima smrti globalno.

Kardiovaskularne bolesti, uključujući srčani udar i moždani udar, odgovorne su za milijune smrtnih slučajeva godišnje. No, većina ovih smrti može se spriječiti pravovremenim djelovanjem i promjenama u načinu života. Edukacija o zdravim navikama, kao što su uravnotežena prehrana, redovita tjelesna aktivnost i prestanak pušenja, ključni su faktori u smanjenju rizika od srčanih oboljenja.

Ovogodišnja kampanja naglašava važnost ranog prepoznavanja simptoma srčanih bolesti te redovite medicinske kontrole radi očuvanja zdravlja srca. Također, promicanje svijesti o zdravom životnom stilu treba biti kontinuirani cilj svakog pojedinca i zajednice.

Uzimajući u obzir sve navedeno, Svjetski dan srca poziva nas na djelovanje i zajednički angažman prema cilju smanjenja smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti. Svaka osoba može pridonijeti, počevši od danas, svojim osobnim izborima za zdravlje srca i kvalitetniji život.

Važno je da svatko od nas preuzme odgovornost za svoje zdravlje i podigne svijest u svojoj zajednici. Samo zajedno možemo stvoriti zdravije okruženje i bolju budućnost za sve.

Zajedno za zdravlje srca!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije