VJEŽBAJMO S IVANOM

VIDEO Kućni trening s girjom uz pomoću kojeg možete otopiti potkožno masno tkivo

Želite izgledati i osjećati se ljepše i bolje, zategnuti tijelo i smršaviti no, pitanje je kakav ste karakter, zasučete li rukave ili samo kukate kako baš vi nemate sreće?

Ljutite se i priznajte pad ili pak stalno nalazite izgovore poput; krivi su hormoni, godine, manjak podrške i razumijevanja, premalo motivacije i slobodnog vremena i slični bogom dani izgovori?

Zašto ne postoji čarobni štapić pa kada zamahnem pretvorim potkožno masno tkivo u mišiće? Uzeli bi i na bezbroj rata, samo da nam ga netko ponudi. Sve si možemo kupiti novcem, i lijepe obrve, i kosu, i nokte, ali čvrsto i zategnuto tijelo ne.

Nije loše ako imate malo potkožnog masnog tkiva, ali je isto tako loše ako to masno tkivo šteti našem lokomotornom, srčanom i krvožilnom sustavu, ako ga je previše i stvara probleme. Svaka žrtva i izlazak iz zone ugode garantira uspjeh! Želimo li uspjeh na poslu, moramo se na neki način žrtvovati, želimo obrazovanje također se moramo žrtvovati, pritom ne mislim samo na vrijeme i novac, tako je i u fitnesu jer sve na čemu ćemo predano radit će se jednog dana isplatiti.

Zamislite da želite pedikuru, a ne želite šezdeset minuta provesti u salonu za uljepšavanje, hoćete li žrtvovati svoje slobodno vrijeme? Naravno da hoćete, isto tako je i s tijelom, no tu ćemo morati dati nešto više od šezdeset minuta.

Da bi otopili potkožno masno tkivo trebate postići kalorijski deficit, vježbati s težinama cijelo tijelo, preporučujem bilo kakav dodatak vanjskog opterećenja, piti dovoljno vode kroz dan i pojačati unos namirnica bogatih proteinima. Dakle, ako želite otopiti potkožno masno tkivo i zategnuti se hranite se pametno, trenirajte jače i budite u fokusu, ne zavaravajte se s lakim i ugodim zonama treniranja i opuštene prehrane.

Ako ćete jesti hranu bogatu makronutrijentima, a to su proteini i masti tijekom dana i dodatak UH oko treninga, vi ćete u kratkom vremenu ostvariti rezultate. Pa koliko god vi mislili da jedete malo, a debljate se, nije točno, vi količinski možda pojedete malo, ali ukupan broj kalorija i loš odabir namirnica vas drži tu gdje jeste. Unos je evidentno veći od potrošnje!

Ako jedete samo jednom na dan, i to hranu koja je kvalitetna i bogata i koju vaše tijelo treba, izgledat ćete bolje i ljepše nego kada jedete ono što mu ne treba. Nemojte se bojati hrane, ne trebate gladovati da bi smršavili ili se zategnuli, možete uživati u obrocima i u svojoj transformaciji.

Birajte što ćete jesti, planirajte obroke dan ranije kako ne bi došli u napast i malim koracima otišli u suprotan smjer.

Jedite meso, ribu, jaja i svježi kravlji sir kao glavni izvor proteina. Također, vrlo važno, zeleno povrće koje je puno vlakna i koje je također poželjno unositi, zdrave masti u obliku maslinovog ili bučinog ulja i orašastih plodova, ali pripazite na njih, kalorični su.

Nikako ne preporučujem pecivo, sokove, slatkiše i alkohol. Uz prehranu što više radite na izgradnji mišićne mase, stoga prednost ima težinski trening i linearna progresija.

Stoga se nadam da ćete vježbati i raditi na sebi. Trening započnite laganim zagrijavanjem razgibavanjem i pripremanjem tijela za rad, zatim krenite na glavni dio treninga koji se nalazi ovdje pa kada napravite sve do kraja, istegnete i ohladite cijelo tijelo.

Vježbe redom;

  1. Jednoručni zamah girjm x15 ponavljanja svakom stranom
  2. Jednoručno veslanje girjom u pretklonu trupa x15 ponavljanja svakom stranom
  3. Jednoručni trzaj girjm iz zamaha x10 ponavljanja svakom stranom
  4. Vjetrenjača x10 ponavljanja svakom stranom
  5. Goblet čučanj x20 ponavljanja

Ukupno 3 serije. Vježbe radite jednu za drugom s minimalno pauze između, nakon jedne završene serije, odmori od šezdeset sekundi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije