SVE SE DA!

VIDEO Kako otopiti masno tkivo oko trbuha? Ivana savjetuje o prehrani, treningu i upornosti

Najčešće pitanje koje kao trener dobivam je, kako otopiti potkožno masno tkivo s područja oko trbuha?

Da bi s trbuha otopili potkožno masno tkivo, potrebno je prehranu i trening prilagoditi ciljevima, a u ovom slučaju to je gubljenje potkožnog masnog tkiva s područja oko trbuha, pa je kalorijski deficit s povećanom dnevnom potrošnjom u obliku nekog tipa rekreacije obavezan.

Držite se jednostavnijih kretnji na treningu kako bi mišić kojeg gađamo i želimo izgraditi na siguran način mogao napredovati.

Predlažem da radite s velikim i teškim vanjskim opterećenjima i na linearnoj progresiji. Potrebno je povećavati vanjsko opterećenje iz tjedna u tjedan i dati sve od sebe da dođete do cilja. Trbušni mišići će, kako ćete potkožno masno tkivo topiti, polako doći na vidjelo, a opušten trbuščić nestati. Ne postoji čovjek koji ne može izgraditi lijepi trbušni zid, međutim, nekima će to uspjeti brzo, dok će se možda netko treći morati potruditi više, a sve ovisi o genetici.

Trening za ravan trbuh mora uključivati i ostale dijelove tijela, ne samo fleksije trupa, a prehrana bi trebala biti što zdravija i sadržavati dovoljno svih makronutrijenata. Sve dijete koje ste do sada koristili odmah zaboravite jer vježbanje i prehrana su stil života kojeg morate zavoljeti te bi one trebale trajati čitav život.

Ne možete malo biti pušač malo ne, to je tako, ili jeste ili niste. Posebno pripazite na šećere kojih danas ima gotovo svaki proizvod, a izazivaju ovisnost i pojavu raznih bolesti.

Bilo koja ovisnost nije dobra za nas i naše tijelo, sve što je umjereno je dobro, pritom ne mislim na to da se odreknete svega, najbolje je krenuti od malih promjena ka većim.

Jedite puno povrća, u nešto manjim količinama voća, mesa, ribe, jaja, svježeg sira, sjemenki i orašastih plodova, a maksimalno izbacite rafinirani šećer, grickalice, slatkiše, sokove i konzerviranu hranu.

Možda odmah nećete zavoljeti prehranu koju odaberete, ali dajte joj šansu, isto je i s treningom, tijelo treba vremena da uđe u ritam i kolotečinu, budite uporni i promjena na bolje dolazi.

Primjer treninga kojeg možete odraditi u svojoj najdražoj teretani.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije