TRENIRAJMO S IVANOM

VIDEO Trening na stepenicama kao pomoć pri mršavljenju

Ako ste s krajem ljeta odlučili skinuti višak kilograma, a uz to kod kuće imate stepenice, kao pomoć pri mršavljenju predlažem ovaj fantastičan trening

No, ne brinite jer isti ovaj trening možete odraditi i bez stepenica na podu ili nekom drugom manjem povišenju.

Ovim treningom ćete aktivirati cijelo tijelo s naglaskom na donji dio tijela. Trening je prilagođen početnicima i svim zdravim osobama pa vam savjetujem da ga odradite nakon neke aktivnosti koju volite, a to može biti trčanje, rolanje, vožnja biciklom ili brzo hodanje.

Kao dio kardio treninga ove vježbe vašem tijelu mogu napraviti čudo, vjerujte u to. One su baza svakog dobro posloženog programa vježbanja i ne bismo ih trebali zanemariti. Osobe koje imaju poteškoće s koljenskim zglobom ovaj trening ne izvode.

Osim dobro posložene, organske i izbalansirane prehrane maksimalno smanjenim udiom namirnoica punih aditiva, umjetnih boja i sladila, a kojih često svakodnevno unosimo, važno je i vježbanje odnosno pojačano kretanje. Bez redovitog treninga ne možete očekivati ni konkretne rezultate, a tu je važna vaša dosljednost, preciznost, ustrajnost i volja. Svaki drugi vježbač očekuje motivaciju, što je u redu ako motivacija postoji, a što kada je nema? U takvim se trenucima samo sjetite puta kojim želite ići i vašeg zdravog tijela, vjerujem da ćete odmah ustati i odraditi trening.

Motivacija je teška riječ, no nemojte očekivati da ćete svaki put biti motivirani, a osobito na početku jer nekada će vas tijelo tražiti da radi ono na što je naviknulo, a to je rutina na koju ste ga vi svojim življenjem naviknuli. Navike se teško mijenjaju, ali kada ih mijenjamo na bolje, tada je važno da smo uporni sve dok se ne stvori navika za kretanjem i aktivnim životnim stilom.

Rekreacija vam mora predstavljati užitak, nešto gdje se fizički i psihički jačate. Jednom kada zavolite takav način života neće vam biti problem ustati u pet ujutro i odraditi trening jer je to nešto što vam treba i nešto što ćete voljeti više od dugotrajnog spavanja i ležanja u krevetu.

Ja sam svoj trening odradila na stepenicama Stonskih zidina, bilo je vruće ali osjećaj nakon fantastičan.

1. Bugarski čučanj x10 ponavljanja svakom nogom

2. Deficit iskorak x10 ponavljanja svakom nogom

3. Sunožni naskok x20 ponavljanja

4. Lateralni čučanj x10 ponavljanja svakom nogom

5. Sklek x20 ponavljanja

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije