BIT ĆE JOŠ TOPLIH DANA!

RUJANSKA DEPRESIJA Kako se nositi s krajem ljeta i pripremiti za jesen

Osjećate li kako ljetu polako dolazi kraj?

Dani postaju sve kraći, visoke dnevne temperature lagano padaju, a noći su sve duže i hladnije.

Mnogi u ovom razdoblju osjećaju tzv. rujansku depresiju, stanje koje se javlja s dolaskom babljeg ljeta, povratkom djece u školske klupe i udaljavanjem od opuštenog ljetnog načina života.

Rujanska depresija nije neuobičajena, ali postoji nekoliko načina kako se možete lakše nositi s ovim prijelaznim razdobljem i pripremiti se za hladnije dane i jesen koja se približava.

Savjeti za prevladavanje rujanske depresije

1. Održavajte rutinu: Povratak rutini može vam pomoći da se osjećate stabilnije. Planirajte vrijeme za aktivnosti koje volite, poput šetnji, čitanja ili bavljenja hobijima, kako biste zadržali pozitivan stav.

2. Uživajte u prirodi: Iskoristite tople rujanske dane i provodite što više vremena na otvorenom. Sunčeva svjetlost može poboljšati raspoloženje i pomoći vam da se lakše prilagodite promjeni sezone.

3. Postepeno se prilagodite: Promjene u sezoni često utječu na naše tijelo i raspoloženje. Postepeno uvodite promjene u svoj dnevni raspored, poput ranijeg odlaska na spavanje, kako biste se bolje pripremili za duže noći i hladnije dane.

4. Planirajte nove aktivnosti: S dolaskom jeseni otvorite se novim aktivnostima. Možda je sada vrijeme da započnete novi hobi, upišete tečaj ili se uključite u društvene događaje koji vam mogu podići raspoloženje.

5. Održavajte društvene kontakte: Zadržavanje veza s obitelji i prijateljima ključno je za prevenciju osjećaja usamljenosti i rujanske depresije. Organizirajte druženja ili zajedničke aktivnosti kako biste ostali povezani.

Iako se jesen polako približava, ne brinite – prema trenutnim prognozama, ljetne temperature nas prate još kroz dio rujna, pružajući nam priliku da uživamo u posljednjim toplim danima prije nego što nas potpuno obuzme jesen.

Pripremite se, prilagodite svoj um i tijelo, i dočekajte jesen s osmijehom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije