dan crnih mačaka

MALE PANTERE Evo zašto crne mačke zaslužuju vašu ljubav i pažnju

Crne mačke kroz povijest su često bile povezivane s vješticama i okultnim događajima, što je dovelo do njihove stigmatizacije kao nositelja nesreće

Nažalost, i danas mnogi ljudi zaziru od njih i izbjegavaju ih, često čak i zbog boje njihovog krzna. Međunarodni dan crnih mačaka, obilježava se 27. listopada, proizlazi iz inicijative pokrenute u Italiji 2007. godine kako bi se promijenio negativan dojam o ovim prekrasnim životinjama. Dodatni datum, 17. studenog, proglašen je kao dan crnih mačaka s ciljem smanjenja njihovog neopravdanog stradanja zbog praznovjerja.

Crne mačke, poput malih pantera, očaravaju svojom ljepotom i karizmom. Njihove zelene ili žute oči ističu se na sjajnom crnom krznu, a karakterizira ih i izražen lovni nagon te naklonost prema druženju i maženju s vlasnicima.

Iako u nekim kulturama crne mačke simboliziraju sreću, u većini svijeta još uvijek postoji predrasuda prema njima. Činjenica je da boja njihovog krzna nema nikakve veze s njihovom osobnošću ili sposobnošću da donose sreću. Naprotiv, svaka crna mačka je jedinstvena i zaslužuje ljubav i dom kao i bilo koji drugi ljubimac.

Ako razmišljate o udomljavanju, možda baš danas, na Međunarodni dan crnih mačaka, razmislite o pružanju doma jednoj od njih. Njihova posebnost i ljepota zaslužuju da budu cijenjene diljem svijeta, bez obzira na sujeverne vjerovanja koja su ih u prošlosti stigmatizirala.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije