koristan trik

SIGURNO PRŽENJE Kako izbjeći prskanje ulja i očuvati okus hrane

Prženje hrane može biti prava poslastica za nepce, ali s njim dolazi i potencijalni rizik od prskanja vrućeg ulja, što može uzrokovati bolne opekotine ili čak požar

Osim toga, nakon prženja često se suočavamo s teško uklonjivim mrljama od ulja na kuhinjskim površinama. Kako bismo očuvali sigurnost i čistoću u kuhinji, važno je primijeniti određene mjere opreza prilikom rukovanja vrućim uljem.

Sigurnost je na prvom mjestu prilikom kuhanja, stoga je važno znati kako smanjiti rizik od prskanja ulja. Jedan od savjeta koji može olakšati ovaj problem jest dodavanje soli u ulje prije prženja. Ovaj jednostavan trik pomaže kontrolirati prskanje ulja i očuvati čistoću kuhinjskih površina.

Dodavanje soli u ulje djeluje tako da smanjuje viskoznost ulja, čime se smanjuje i tendencija da ulje prska prilikom zagrijavanja. Postupak je jednostavan: prije zagrijavanja ulja u tavi, dodajte prstohvat soli u ulje. Lagano zagrijte ulje na tihoj vatri, a zatim dodajte hranu koju želite pržiti. Bitno je koristiti tavu s debelim dnom kako bi se toplina ravnomjerno rasporedila i osigurala optimalna prženja bez prskanja.

Korištenje poklopca tijekom prženja može vam pomoći da smanjite prskanje ulja, ali može promijeniti teksturu hrane i spriječiti dobivanje hrskave kore na mesu ili povrću. Stoga je dodavanje soli u ulje praktičnije rješenje koje ne mijenja okus hrane.

Osim toga, važno je uvijek paziti na količinu soli koju dodajete kako hrana ne bi postala preslana. Pravilno doziranje soli zajamčeno će vam pomoći da izbjegnete ove nepotrebne probleme, te se možete koncentrisati na pravljenje hrane

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije