NAJDRAŽE PIĆE

ŽIVJELI Danas slavimo Međunarodni dan piva: Jeste li znali ove zanimljive činjenice o omiljenom piću?

Danas se diljem svijeta slavi Međunarodni dan piva, omiljeno piće koje uživa popularnost među ljudima svih generacija

U čast ovog posebnog dana, donosimo vam nekoliko zanimljivih činjenica o pivu koje možda niste znali.

1. Najstarije piće na svijetu: Pivo je jedno od najstarijih alkoholnih pića na svijetu, s poviješću koja seže unazad više od 7000 godina. Prvi dokazi o proizvodnji piva potječu iz drevne Mezopotamije.

2. Sastojci piva: Tradicionalno, pivo se proizvodi od četiri osnovna sastojka: vode, ječma, hmelja i kvasca. Svaki od tih sastojaka ima važnu ulogu u procesu proizvodnje i konačnom okusu piva.

3. Vrste piva: Postoji više od 100 različitih stilova piva, uključujući lager, ale, stout, porter, pilsner i mnoge druge. Svaki stil ima svoje specifične karakteristike i okuse.

4. Pivo i zdravlje: Umjereno konzumiranje piva može imati određene zdravstvene koristi, poput smanjenja rizika od srčanih bolesti i jačanja kostiju. Ipak, važno je konzumirati pivo odgovorno.

5. Najveći proizvođač piva: Kina je najveći proizvođač piva na svijetu, proizvodeći više od 20% ukupne svjetske proizvodnje. Slijede je SAD, Brazil i Meksiko.

6. Najstarija pivovara: Weihenstephan Abbey u Njemačkoj smatra se najstarijom pivovarom na svijetu koja kontinuirano proizvodi pivo. Osnovana je još 1040. godine.

7. Pivo i kultura: Pivo ima značajnu ulogu u mnogim kulturama diljem svijeta. U nekim zemljama, poput Češke i Njemačke, pivo je integralni dio društvenog života i tradicije.

    Danas, dok se slavi Međunarodni dan piva, iskoristite priliku da nazdravite s prijateljima i obitelji, uživajući u svom omiljenom pivu.

    Bez obzira na to jeste li ljubitelj laganih pilsnera, bogatih stoutova ili aromatičnih IPA-ova, ovaj dan je savršena prilika da proslavite bogatu povijest i raznolikost ovog popularnog pića. Sretno pijenje i živjeli!

    Preporučeno
    Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
    Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
    Komentari
    Najnovije