LJETNI TRENING

VIDEO Vježbanje na godišnjem odmoru ili ipak ne?

Trenutno je najveći zamah godišnjih odmora, a naša obala krcata turistima

Nekada godišnji odmor i danas godišnji odmor ne znače jednako, pa je sve manje onih koji se izležavaju na plaži i tako broje dane do vraćanja u staru rutinu, a sve je više onih koji istražuju okolicu, planinare, voze bicikl, trče i plivaju. No, što je s teretanom?

Trebamo li nastaviti vježbati i na godišnjem odmoru ili se možemo malo opustiti?

Ako marljivo radite tijekom godine, bez grižnje savjesti možete odmoriti od teretane i zamijeniti je nekom drugom sportskom aktivnosti. Sve ono što biste voljeli,a nemate vremena kod kuće, možete probati sada kada uživate odmarajući vašu psihu. Tijelu je potreban odmak od rutine, od utega i standardnih svakodnevnih predvidivih pokreta, no to ne znači da ništa ne smijete raditi, dapače, gibajte se i budite aktivni.

Odmor nužno ne znači da ćete cijeli dan ležati već se on može kvalificirati i kao odmor od rutine, vi i dalje nastavljate s aktivnostima, no, one su drugačije, i nešto laganije. Pripazite na pretjerano izležavanje i spavanje koje će vas učiniti još pospanijima, tijelo će tražiti još, osjećat ćete se umorno i iscrpljeno. To se događa zato jer traži obrazac ponašanja kojem je naučen, što više spavamo više mu se spava, što smo više aktivni više mu se kreće.

Laganom fizičkom aktivnošću se tijelo fizički i psihički priprema za zadaće koje ga čekaju nakon godišnjeg odmora, rasterećuje se i ne postaje tromo već razgibano, spremno i razbuđeno.

Kućni trening bučicama;

Kreirala sam jedan kućni trening za gornji dio tijela, točnije ramena i ruke, pa budite sigurni da vježbate ispravno, kako bi to vježbanje na koncu bilo sigurno i učinkovito bez nepotrebnih bolnih stanja ili istegnuća mišića.

Bučice su vanjsko opterećenje koje se često dodaju treningu, a osobito ako se radi o funkcionalnom treningu pa ćete, ako se krenete baviti njime često raditi s ovim fantastičnim rekvizitom za vježbanje. Investicija u kućne bučice je opravdana jer osim što je vrlo svestran rekvizit, možete ih nositi sa sobom bilo gdje jer zauzimaju malo mjesta i vrlo su praktične.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije