SUNČANJE

TAJNE PREPLANULOG TENA Savjeti za one koji teško tamne na suncu

Ljeto je u punom jeku, a mnogi se trude dobiti savršenu brončanu boju

Međutim, postoje oni kojima sunčanje ne donosi željene rezultate. Ako ste među onima koji teško tamne na suncu, ne očajavajte!

Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da postignete preplanuli ten:

1. Postepeno izlaganje suncu: Umjesto da provedete sate na suncu odjednom, pokušajte s postepenim izlaganjem. Počnite s kratkim periodima od 15-20 minuta dnevno, a zatim postepeno povećavajte vrijeme. Ovo omogućava vašoj koži da se postepeno privikne na sunce i smanjuje rizik od opekotina.

2. Korištenje kreme za sunčanje: Možda zvuči kontradiktorno, ali korištenje kreme za sunčanje sa niskim faktorom zaštite (SPF 15 ili SPF 30) može vam pomoći da tamnite sigurnije. Krema će vas zaštititi od štetnih UV zraka, dok ćete i dalje dobivati boju. Redovito nanositi kremu kako biste spriječili opekotine i oštećenja kože.

3. Hidratacija je ključ: Pijte puno vode prije, tijekom i nakon sunčanja. Hidratacija pomaže održavanju zdrave kože koja je spremna da tamni. Također, koristite hidratantne losione poslije sunčanja kako biste spriječili isušivanje kože.

4. Ispravna prehrana: Vaša prehrana može utjecati na sposobnost tamnjenja. Konzumirajte hranu bogatu beta-karotenom, poput mrkve, batata i zelenog lisnatog povrća. Beta-karoten može poboljšati prirodnu pigmentaciju kože i pomoći vam da brže dobijete boju.

5. Kreme za pospješivanje tamnjenja: Na tržištu postoji mnoštvo krema i ulja dizajniranih za pospješivanje tamnjenja. Ovi proizvodi često sadrže sastojke koji stimuliraju proizvodnju melanina, pigmenta koji daje boju vašoj koži. Prije upotrebe, provjerite da li je proizvod siguran i pogodan za vaš tip kože.

6. Izbjegavajte sredstva za brzo tamnjenje: Iako su primamljivi, proizvodi za brzo tamnjenje često sadrže kemikalije koje mogu oštetiti vašu kožu. Radije se odlučite za prirodne metode koje možda zahtijevaju više vremena, ali su sigurnije za vašu kožu.

7. Održavanje boje: Nakon što postignete željenu boju, važno je održavati je. Redovito koristite hidratantne kreme i pijte puno vode. Izbjegavajte dugotrajno izlaganje suncu bez zaštite kako biste spriječili oštećenja kože i dugotrajno održali preplanuli ten.

Preplanulost ne mora biti nedostižan cilj, čak ni za one koji teško tamne na suncu. Slijedeći ove savjete, možete postići zdrav i ravnomjeran ten dok istovremeno čuvate zdravlje svoje kože. Sretno sunčanje!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije