trening s ivanom posavec

VIDEO Kako skinuti neželjene kilograme?

Ne postoji vježba ili trening za skidanje kilograma. Kilograme skidamo isključivo kalorijskim deficitom, a skupljamo kalorijskim suficitom i važno je da prije početka vježbanja i ulaska u svijet fitnesa to shvatite.

U mnogim fitnes centrima se nude programi poput fat burninga, međutim oni su samo mamac na klijente koji žele izgubiti na kilaži, a onda je treneru zadaća da pod svojim stručnim vodstvom koordinira samog vježbača i uči da smanjenim unosom hrane, pametnim odabirom namirnica i povećanim gibanjem izgubi te neželjene kilograme.

Vrlo je lako, bez puno filozofije i pametovanja. Pojačanom dnevnom potrošnjom, a to ćemo učiniti treningom i redovitim pametnim obrocima koji su nutritivno bogati, ćemo najprije vidjeti rezultate. Ne postoji lakši put, a ovo je jedini ispravni i sigurni put do cilja. Bez izgladnjivanja, redovitim pametnim obrocima i treningom. Poželjno je raditi s težinama, graditi mišiće, ali za gubitak kilograma nisu jedino sredstvo. Iako će u početku trening težinom vlastitog tijela biti izazov, kako će vrijeme odmicati, a vi postajati sve snažniji jedini napredak moći ćete postići dodavanjem vanjskog opterećenja.

To je prirodni tijek. Opustite se i nemojte previše o tome razmišljati kada ste na početku, ima vremena za to, a vaš će trener znati kada ste spremni. Velikim težinama aktiviramo velike skupine mišića, a one će potrošiti više, jednako kao i auto koji u usporedni sa šleperom troši manje benzina. Tako je i u treningu, radite šleper vježbe, one su ključ daljnjeg napretka. Uz to, radite i na linearnoj progresiji (postepenim dodavanju kilaža) i mučite se, žao mi je to reći ali mnogi vježbači se u jednom trenutku opuste i ne napreduju upravo zbog toga što im je ljepše vježbati u zoni komfora, a rezultati stagniraju.

Sve je veći trend izbacivanje ugljikohidrata iz prehrane, a ugljikohidratima je zadaća da tijelo opskrbljuju energijom kako bi naše tijelo pravilno funkcioniralo, osobito mozak. Stoga ih ne izbjegavajte. Znanstvenici tvrde da bi dnevno bilo dobro unijeti između 45%-65% dnevnog kalorijskog unosa. Ugljikohidrati štite tijelo od srčanih i moždanih udara, osiguravaju zdravu probavu, čuvaju mišiće i kao što sam na početku napisala tijelo opskrbljuju energijom.


Kako ne biste šarali s prehranom, najbolje je da obroke pripremate dan ranije, a ako niste taj tip ili iz nekog razloga ne možete dan ranije, tada barem napravite plan. Planiranjem obroka nećete srljati i usput grickati „nevidljive kalorije“. Za doručak pripremite obrok u kojem imate zdrave masti i proteine, a to su jaja s povrćem na razne načine ili posni sir s nekoliko badema i šakom malina (može bilo koje drugo bobičasto voće). Za ručak pripremite meso, ribu ili neki drugi izvor proteina, povrće, riža, kaša, kuhani krumpir, batat itd., a za večeru vam može poslužiti meso od ručka s povrćem.

Između glavnih obroka možete pojesti nešto što volite, ali pazite na kompletan unos kalorija. On mora biti u deficitu, ako želite gubiti, najbolje oko 500kcal dnevno kako bi rezultati bili što prije vidljivi. Variva i juhe su također odličan izbor i nikako ih ne izbjegavajte, jedite zdravo i pametno, a povremeno se nagradite onim što volite, to povremeno vam neće učiniti ništa loše.


Ovaj gym trening preporučujem svim naprednim vježbačima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije