KORISNI SAVJETI

TREBATE SE RASHLADITI? Kako se osvježiti bez odlaska na more? Evo nekoliko savjeta

Ljetne vrućine ne moraju biti nepodnošljive čak i ako nemate novaca za more

Evo nekoliko jednostavnih i pristupačnih načina kako se možete osvježiti i uživati u ljetu:

1. Posjetite lokalna kupališta i bazene: Mnogi gradovi i mjesta imaju javne bazene i kupališta koja su često mnogo jeftinija od odlaska na more. Provjerite cijene i radno vrijeme lokalnih bazena te uživajte u osvježenju bez velikih troškova.

2. Iskoristite gradske parkove i zelene površine: Parkovi i zelene površine često imaju hlad i hladovinu koja može biti ugodna za bijeg od vrućine. Ponesite prostirku, knjigu i lagani obrok te provedite dan u prirodi. Mnoge parkove opremaju i prskalicama za djecu koje se možete koristiti za osvježenje.

3. Osvježavajuće piće i lagani obroci: Pijte puno vode i pripremite osvježavajuće napitke poput limunade, hladnog čaja ili domaćih voćnih sokova. Lagani obroci poput salata, voća i hladnih juha također mogu pomoći da se osjećate osvježeno.

4. Napravite kućni bazen: Ako imate balkon, terasu ili dvorište, razmislite o kupnji malog napuhanog bazena. Djeca će uživati u igranju u vodi, a i vi ćete se moći rashladiti. Ova opcija je posebno pogodna za obitelji.

5. Hladni tuš: Hladni tuševi mogu biti brzo i učinkovito osvježenje. Tuširajte se nekoliko puta dnevno kako biste snizili tjelesnu temperaturu i osjećali se ugodnije.

6. Posjetite kulturne i javne ustanove: Muzeji, knjižnice i trgovački centri često imaju klima uređaje i besplatan ulaz. Provedite nekoliko sati u ovakvim prostorima kako biste se osvježili i uživali u kulturnim sadržajima.

7. Koristite ventilatore i klimatizaciju: Ako nemate klima uređaj, ventilatori mogu biti dobra alternativa. Postavite posudu s ledom ispred ventilatora kako biste dodatno rashladili zrak u prostoriji.

8. Aktivnosti ujutro i navečer: Planirajte aktivnosti na otvorenom rano ujutro ili kasno navečer kada su temperature niže. Šetnja, vožnja bicikla ili lagano trčanje mogu biti ugodni i osvježavajući tijekom tih dijelova dana.

9. Hladna odjeća i posteljina: Nosite laganu i prozračnu odjeću od prirodnih materijala poput pamuka ili lana. Također, stavite posteljinu i jastuke u hladnjak na nekoliko minuta prije spavanja kako biste se lakše rashladili tijekom noći.

    Uživajte u ljetu bez velikih troškova! Nema potrebe za velikim financijskim izdacima da biste se osvježili tijekom ljeta. Iskoristite dostupne resurse i kreativne ideje kako biste uživali u toplim danima i stvorili nezaboravne ljetne uspomene.

    Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
    Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
    Komentari
    Najnovije