EVO NEKOLIKO SAVJETA

KORISNO Savjeti za ljetno uživanje: Kako se zaštititi od visokih temperatura

Ljeto je stiglo, donoseći sa sobom visoke temperature koje mogu utjecati na naše zdravlje i uživanje na otvorenom

Iako je ovo idealno vrijeme za izlete i boravak u prirodi, važno je pridržavati se važnih uputa kako bismo izbjegli tjelesno pregrijavanje, sunčanicu i druge zdravstvene tegobe povezane s izlaganjem suncu.

Danas se temperature penju do 35 stupnjeva, što je podsjetnik da trebamo biti posebno oprezni čak i prije službenog početka srpnja.

Ako planirate provesti cijeli dan na otvorenom, preporučuje se tražiti hladovinu i izbjegavati izravno izlaganje suncu u najtoplijem dijelu dana.

Važno je redovito hidratizirati se i nositi laganu, prozračnu odjeću koja će vam pomoći da ostanete svježi i udobni.

Ne zaboravite koristiti zaštitu od sunca, poput kreme s visokim zaštitnim faktorom, šešira i sunčanih naočala kako biste zaštitili kožu i oči od UV zraka.

Zdravstveni stručnjaci preporučuju izbjegavanje intenzivnih aktivnosti na otvorenom u vrućini, posebno između 11 i 16 sati kada su temperature najviše. Umjesto toga, planirajte aktivnosti u rano jutro ili kasno poslijepodne kako biste izbjegli najjače sunce.

Pametno planiranje i pridržavanje ovih smjernica pomoći će vam da sigurno i ugodno uživate u ljetnim aktivnostima, čuvajući svoje zdravlje i dobrobit.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije